Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ - EΕ: Έγκριση συμμετοχής/Υποδοχή αιτήματος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βρυξελλών ενέκρινε αίτηση ένταξης του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης στο πρόγραμμα CERV 2024, ενώ παράλληλα το τμήμα της EU/Funding and Tenders Portal notification τον πιστοποίησε με τον αριθμό PIC 877126284 ως αξιόπιστο μέλος των νομικών προσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία δικαιούνται επιχορηγήσεων, υποστήριξης και διαδράσεων με θεσμικούς φορείς της.


European Commission /Funding and Tenders Portal-CERV Programm

Your organisation Griechischer Heimatverein in Nuernberg und Umgembung Efxinos Pontos e.V with Participant Identification Code 877126284 has been inserted as partner in the grant proposal "PONTOS" with ID 101196482, which has been submitted to the EU funding programme CERV, topic CERV-2024-CITIZENS-REM-HOLOCAUST Strengthening the remembrance of the Holocaust, genocide, war crimes and crimes against humanity to reinforce democracy in the EUCERV, topic CERV-2024-CITIZENS-REM-HOLOCAUST Strengthening the remembrance of the Holocaust, genocide, war crimes and crimes against humanity to reinforce democracy in the EU

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βρυξελλών ενέκρινε αίτηση ένταξης του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης στο πρόγραμμα CERV 2024, ενώ παράλληλα το τμήμα της EU/Funding and Tenders Portal notification τον πιστοποίησε με τον αριθμό PIC 877126284 ως αξιόπιστο μέλος των νομικών προσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία δικαιούνται επιχορηγήσεων, υποστήριξης και διαδράσεων με θεσμικούς φορείς της.

Ο Σύλλογος υπέβαλε αίτημα συμμετοχής του στο πρόγραμμα CERV 2024 με την ευρεία πρόταση `PONTOS` και στη θεματική ``Πολίτες και ενίσχυση της μνήμης στη δημοκρατική Ευρώπη για τα ολοκαυτώματα, τις γενοκτονίες, τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας`` αιτούμενος επιχορήγησης για σειρά δράσεων εντός της Ε.Ε όπως σεμινάρια, συνέδρια, εξορμήσεις ενημέρωσης κλπ.

Επίσημος εταίρος και συνεργάτης του στην παραπάνω διαδικασία είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης*, τον οποίο ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης ευχαριστεί για την ευγενή του ανταπόκριση, ελπίζοντας σε μία ειλικρινή συνεργασία προόδου μαζί του.

*(προαπαιτούμενη στο CERV η σύμπραξη με ελλαδικό φορέα) 

Στην Αργατία της πρωτοβουλίας αυτής, ο ΣΠΝ προτείνει δικαίωμα συνδιαχείρισης του CERV 2024 στο νέο Δ.Σ της ΟΣΕΠΕ, καθώς και στη Διαρκή Επιτροπή για τη Γενοκτονία της ΟΣΕΠΕ, κατόπιν σχετικών συνεννόησεων με τις κ.κ Παρθένα Ιορδανίδου και Αναστασία Κασαπίδου Ντίκ, επικεφαλής των φορέων. Η πρόσκληση Αργατίας σε καινοτόμες και φιλόδοξες δράσεις όπως η παραπάνω ικανοποιεί τα εξωστρεφή χαρακτηριστικά του σωματείου, υποδειγματίζει παραγωγικά, ενώ προτείνει-ως οφείλει στη φέρελπι γενιά του συντονιστικού οργάνου της ΟΣΕΠΕ νέα τερέν άσκησης πολιτικής, τεχνικής και δημοσίου βίου νοημοσύνης. Ο ΣΠΝ προτρέπει τα σωματεία του απόδημου-και όχι μόνο, να `μετακομίσουν` προοδευτικά βιός τους στις αυλές των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, των πολιτικών φορέων και των κέντρων λήψης αποφάσεων στις αγορές ιδεών και αγαθών.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης παραμένει ευγνώμων στον Γιώργο Νικολαΐδη, πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Ελβετίας και της Επιτροπής Νεολαίας ΟΣΕΠΕ, κυρίως όμως ένθερμο παραστάτη του, καθώς με τη δική του παρότρυνση ο ΣΠΝ κατέκτησε μια σπουδαία θέση και εμπειρία στη θεσμική αγορά πολιτισμού της Ευρώπης. 

Ο Γιώργος Νικολαΐδης με τον ενεργό-κυρίως στοργικό προβληματισμό του για τις δυνατότητες των νέων γενεών-συλλόγων του ποντιακού ελληνισμού Ευρώπης, συνεχίζει να δηλώνει παρών στις κοινές ορκομωσίες με επιδράσεις κλίμακας και ουσίας στο πεδίο, τιμώντας μεροκάματα και δικαιώνοντας αγωνίες του προσωπικού του οράματος για τη ρωμιοσύνη του Πόντου.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί συνάμα τους Δρ. Κβ. Φυσικής Άγγελο Λαζούδη, 

Δρ. Βιολογίας Χρίστο Μαμμίδη και κ. Γρηγόρη Μυλόπουλο ερευνητή εκπαιδευτικής τεχνολογίας, για την πολύτιμη βοήθειά τους τόσο στη σύνταξη των απαραίτητων δικαιολογητικών έγκρισης, όσο και για την ενθάρρυνσή τους για ακόλουθες συνέργιες σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Οι αγαπητοί κ.κ Άγγελος Λαζούδης, Χρίστος Μαμμίδης και Γρηγόρης Μυλόπουλος, παραμένουν οι επιστημονικοί εταίροι και τεχνικοί σύμβουλοι του ΣΠΝ στους φιλόδοξους διαλόγους του με τα forums των Βρυξελλών.

Ο ΣΠΝ προσκαλεί το ενδιαφέρον κάθε φίλου και συλλογικότητας του απόδημου/ελλαδικού ελληνισμού για την ενημέρωση της παραπάνω εμπειρίας και νέας τεχνογνωσίας του.

το Δ.Σ

ΣΠΝ Cardinal Bessario




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.