Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Τουρισμός: Αύξηση αφίξεων μείωση στην εστίαση και άνοδος για τα σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η μεγάλη χαμένη από την προσπάθεια Ελλήνων και ξένων τουριστών να περιορίσουν το κόστος των διακοπών τους είναι η εστίαση. Και αυτό διότι αν η μεταφορά και η διαμονή θεωρούνται ανελαστικές δαπάνες για κάποιον που θέλει να κάνει τουρισμό, το μαχαίρι στις δαπάνες εστίασης είναι το πιο εύκολο, με την επιλογή ή της κατανάλωσης εντός των καταλυμάτων ή του γρήγορου φαγητού στο χέρι, το γνωστό take away.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η μεγάλη χαμένη από την προσπάθεια Ελλήνων και ξένων τουριστών να περιορίσουν το κόστος των διακοπών τους είναι η εστίαση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας το φετινό καλοκαίρι ολοκληρώνεται με διψήφια άνοδο στις τουριστικές αφίξεις  γεγονός που δείχνει ότι η χρονιά θα κλείσει με νέο ρεκόρ τόσο στις τουριστικές αφίξεις όσο και στις τουριστικές εισπράξεις (Για 35 εκατομμύρια τουριστικές αφίξεις μιλούν παράγοντες της αγοράς και για αντίστοιχες εισπράξεις τουλάχιστον 21 δισ. ευρώ)

Τα τελευταία στοιχεία από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport δείχνουν συνολική αύξηση 10% της επιβατικής κίνησης από και προς ξένα αεροδρόμια, φτάνοντας στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου συνολικά τους 27,15 εκατομμύρια επιβάτες (από 24,43 εκατομμύρια πέρυσι). Την ίδια ώρα, το Airdata tracker υπολογίζει πως για τον Αύγουστο οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις προς τη χώρα μας ανέρχονται σε 5,15 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 8,4% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023.

Με δεδομένο ότι και ο οδικός τουρισμός στη χώρα παρουσιάζει διψήφια αύξηση σε σχέση με πέρυσι, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι φέτος θα επιτευχθεί ο στόχος για τουριστικές αφίξεις στη χώρα 35 εκατομμυρίων τουριστών (από 32,7 εκατ. το 2023) και τουριστικών εισπράξεων τουλάχιστον 21 δισ. ευρώ (από 20,46 δισ ευρώ το 2023)

Πηγή δημοσίευσης: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.