Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Από τον Hitler μέχρι τον Mussolini: Τα χόμπι 5 αδίστακτων δικτατόρων

Πηγή: ONEMAN 

Τι έκαναν μερικοί από τους πιο σκληρούς ανθρώπους στην ιστορία όταν ήταν «εκτός υπηρεσίας»; Όχι κάτι που περιμένεις.

Τι έκαναν μερικοί από τους πιο σκληρούς ανθρώπους στην ιστορία όταν ήταν «εκτός υπηρεσίας»; Όχι κάτι που περιμένεις.

Ακόμη και οι χειρότερες και οι πιο αδίστακτες προσωπικότητες στην Ιστορία έψαχναν για αυτό το μικροσκοπικό κομμάτι ελεύθερου χρόνου στο τεράστιο βιβλίο με τις υποχρεώσεις τους. Και το έβρισκαν. Παράλληλα, βέβαια, καταπίεζαν, εκμεταλλεύονταν και σκότωναν εκατομμύρια ανθρώπους.

Όσο γίνονταν όλα τα παραπάνω, εκείνοι έβλεπαν κινούμενα σχέδια, έπαιζαν beach volley ή έγραφαν ερωτικά βιβλία. Κανονικά, ένα χόμπι βοηθάει στο να εξανθρωπιστεί κάποιος, αλλά τα χόμπι που θα βρείτε στη λίστα που ακολουθεί, κάνει αυτούς τους δικτάτορες να μοιάζουν ακόμα πιο περίεργοι.

Βλέπετε, έρχονται κόντρα στις πράξεις τους, τις πράξεις που έβλαψαν την ανθρωπότητα με αποτέλεσμα το αποτύπωμά τους να παραμένει έντονο μέχρι και σήμερα.

Τι έκαναν μερικοί από τους πιο σκληρούς ανθρώπους στην ιστορία όταν ήταν «εκτός υπηρεσίας»; Όχι αυτά που είχατε στο μυαλό σας.

Τα ερωτικά βιβλία του Saddam Hussein

Η πραγματική έκταση των φρικαλεοτήτων του στο Ιράκ είναι άγνωστη, καθώς οι δολοφονίες που πραγματοποιήθηκαν κατ’ εντολή του είναι αμέτρητες, αλλά υπάρχουν ενδείξεις για πάνω από 250 μαζικούς τάφους. Με άλλα λόγια, πριν τον απαγχονισμό του το 2003, μόνο καλό πρόεδρο δεν μπορούσες να τον χαρακτηρίσεις.

Το χόμπι του, όμως, δεν είχε καμία σχέση με το πώς συμπεριφερόταν. O Saddam Hussein έγραφε, και έγραφε ερωτικά μυθιστορήματα. Μάλιστα, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο Zabibah and the King, το οποίο ήταν κάπως αυτοβιογραφικό. Αυτό το γλυκανάλατο, σεξουαλικά φορτισμένο βιβλίο, το εντόπισαν τυχαία αξιωματούχοι της CIA σε ένα βιβλιοπωλείο στο Λονδίνο το 2001.

Ο Osama bin Laden και το beach volley

Ο άνθρωπος πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, της χειρότερης τρομοκρατικής ενέργειας που έγινε ποτέ σε αμερικανικό έδαφος, ο Osama bin Laden ήξερε πώς να χαλαρώνει μετά από μια κουραστική μέρα στο αρχηγείο της Al Qaeda. Ο ύψους 1,80 μ. bin Laden, σύμφωνα με τους συνεργάτες του ήταν πολύ καλός στο beach volley.

Ο Kim Jong-il και ο Michael Jordan

Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-il, λάτρευε επίσης το μπάσκετ. Ο αγαπημένος του παίκτης, φυσικά, ήταν ο Michael Jordan, ο οποίος εμφανίστηκε στην ταινία Space Jam της Warner Brothers, η οποία περιελάμβανε διάφορα κινούμενα σχέδια στα οποία είχε επίσης εμμονή σαν ένας όχι και τόσο φυσιολογικός άνθρωπος που ήταν.

Μάλιστα, είχε μαγνητοσκοπημένες σε VHS όλες τα παιχνίδια του Jordan. Ο «Μεγάλος Ηγέτης», δυστυχώς για τον ίδιο, δεν κατάφερε ποτέ να συναντήσει τον ήρωά του, αλλά ο γιος του συνάντησε τον Dennis Rodman.

Ο Hitler και τα σκίτσα

Ίσως ο πιο κακός άνθρωπος που περπάτησε ποτέ στη Γη -ένας άνθρωπος που επιχείρησε την εξόντωση του εβραϊκού λαού και ως αποτέλεσμα στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 6 εκατομμύρια ανθρώπους- είχε κόλλημα με την Disney.

Το 2008, ένας Νορβηγός διευθυντής μουσείου με το όνομα William Hakvaag βρήκε μερικά σκίτσα των χαρακτήρων Bashful και Doc από την ταινία της Disney Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι του 1937. Τα σκίτσα έφεραν την υπογραφή «A.H.» και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έγιναν από τον Hitler, ο οποίος είχε επίσης αντίγραφο της ταινίας και «πίστευε ότι ήταν μία από τις καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ».

Ο Mussolini και τα ερωτικά γράμματα

Το 1919, ο Benito Mussolini ίδρυσε το Φασιστικό Κόμμα της Ιταλίας, μια νέα παράταξη που απομακρύνθηκε από τα σοσιαλιστικά ιδεώδη και προώθησε τον εθνικισμό και τις ακροδεξιές πολιτικές. Μέχρι το 1925, ήταν o δικτάτορας της χώρας και ουσιαστικά ο μοναδικός κυβερνήτης.

Στον ελεύθερό του χρόνο, ο Mussolini έγραφε παράλογα σεξουαλικά γράμματα στην Claretta, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας το 2009 και όπως καταλαβαίνουμε από αυτά, είχε απίστευτη αυτοπεποίθηση.

Ο Franco και η ζωγραφική

Αφού ανέτρεψε με επιτυχία την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, ο Franco εγκατέστησε μια βίαιη στρατιωτική δικτατορία στην οποία δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι φυλακίστηκαν ή εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του. Γνωστός ως “El Caudillo” που μεταφράζεται ως «ο Ηγέτης», ο Franco απαγόρευσε επίσης τη βασκική και την καταλανική γλώσσα, καθώς και κάθε θρησκεία εκτός από τον καθολικισμό.

Όταν δεν έβαζε τη μυστική του αστυνομία να συλλαμβάνει πολίτες, ο Franco ζωγράφιζε διάφορες σκηνές της φύσης όπως αυτές παρουσιάζονταν μπροστά του. Οι πίνακες, για τους οποίους ο ίδιος ο εγγονός του θα πει ότι «δεν ήταν σπουδαία έργα τέχνης», ήταν φυσικά φτιαγμένοι στη λογική του ρεαλισμού, επειδή το να παίρνεις αποχρώσεις από έναν δικτάτορα είναι μάλλον υπερβολικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.