Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Γερμανία: Τι αλλάζει από 1η Οκτωβρίου 2024 για οδηγούς ΙΧ

Κατάλληλα για χρήση το χειμώνα είναι μόνο τα λάστιχα που έχουν επιπλέον το σύμβολο Alpine (εικονόγραμμα νιφάδας χιονιού).

Από τον Οκτώβριο του 2024, μόνο τα ελαστικά με το σύμβολο Alpine θα θεωρούνται κατάλληλα για χειμερινές συνθήκες.

Από την 1η Οκτωβρίου, τα αυτοκίνητα στη Γερμανία θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο με ελαστικά με το σύμβολο Alpine σε χειμερινές καιρικές συνθήκες. Προηγουμένως, οι οδηγοί επιτρεπόταν να χρησιμοποιούν και τα λεγόμενα ελαστικά M+S, εάν είχαν κατασκευαστεί πριν από το 2018. 

«Τα τρέχοντα χειμερινά ελαστικά μπορούν να αναγνωριστούν από το σύμβολο Alpine, ένα εικονόγραμμα βουνού με μια νιφάδα χιονιού», ενημέρωσε εκ των προτέρων η ADAC σχετικά με τη νομική καινοτομία. 

«Επιπλέον, τα ελαστικά με σήμανση M+S επιτρέπονται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, εάν έχουν κατασκευαστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017». Ωστόσο, η ADAC.de συνεχίζει: «Από την 1η Οκτωβρίου 2024 θα ισχύουν αυστηρότεροι κανόνες για τα ελαστικά που είναι υποχρεωτικά σε χειμερινές οδικές συνθήκες: Τότε θα επιτρέπονται μόνο τα μοντέλα με το σύμβολο Alpine».

Οι οδηγοί που θα διαπιστωθεί ότι οδηγούν με μη συμμορφούμενα ελαστικά μετά τη λήξη της προθεσμίας θα υπόκεινται σε αυστηρά πρόστιμα. Για μη συμμορφούμενα ελαστικά, επιβάλλεται πρόστιμο 60 ευρώ, συν ένα βαθμό στο Φλένσμπουργκ. Εκτός από τον πόντο στο Φλένσμπουργκ, το πρόστιμο αυξάνεται στα 80 ευρώ για παρεμπόδιση άλλων χρηστών του οδικού δικτύου, στα 100 ευρώ για έκθεση άλλων σε κίνδυνο και ακόμη και στα 120 ευρώ σε περίπτωση ατυχήματος. Εάν συμβεί ατύχημα λόγω έλλειψης χειμερινών ελαστικών, είναι επίσης πιθανό η ασφάλεια του αυτοκινήτου να πληρώσει μόνο σε περιορισμένο βαθμό - επισημαίνει η ADAC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.