Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου η ελληνική παροικία του Μονάχου δίνει για 11η συνεχή φορά ένα εντυπωσιακό μήνυμα ενότητας και συλλογικότητας. Δεκάδες εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων θα συγκεντρωθούν για να υποδεχτούν εκατοντάδες Έλληνες και Γερμανούς πολίτες στη φιλανθρωπική εκδήλωση που έχει καθιερωθεί ως σφραγίδα εθελοντισμού και αλληλεγγύης στην καρδιά της Βαυαρίας.
Η ισχύς της συλλογικότητας
Η δράση, αποτελώντας πρωτοβουλία του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ από το 2016, ξεκίνησε στο ιστορικό κέντρο νεότητας στο Βεστεντ (Westend), έναν χώρο σύμβολο για την πρώτη και δεύτερη γενιά Ελλήνων μεταναστών. Σήμερα, η επιτυχία της μετρά την ενεργό συμμετοχή περίπου 15 συλλόγων και φορέων και ενός ίσου αριθμού υποστηρικτών που συνεισφέρουν οικονομικά και οργανωτικά.
Η συμμετοχή ξεπερνά την απλή καταγραφή ονομάτων. Πρόκειται για την ενεργό παρουσία όχι μόνο των Διοικητικών Συμβουλίων, αλλά και εκατοντάδων μελών και εθελοντών, που μετατρέπουν τη θεωρία της αλληλεγγύης σε πράξη.
Φιλοσοφία: Η συμμετοχή πάνω από το κέρδος
Η βασική φιλοσοφία της εκδήλωσης είναι η ισότιμη συμμετοχή σε έναν κοινό αγώνα: τη στήριξη παιδικών ιδρυμάτων σε Ελλάδα και Μόναχο.
Η δράση είναι ανοιχτή σε όλους, ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα. Οι τιμές πώλησης των παραδοσιακών εδεσμάτων που προσφέρουν οι σύλλογοι είναι συμβολικές, μόλις 1 ή 2 ευρώ. Αυτό ενισχύει τον κεντρικό στόχο: όχι το χρηματικό ποσό, αλλά η μαζική συμμετοχή, η ενότητα και η χαρά.
Οι αφανείς συνεργάτες
Η οργανωτική επιτροπή δεν περιορίζεται στα μέλη των συλλόγων. Αφιλοκερδώς συμμετέχουν μουσικά σχήματα, γραφίστες, ηχολήπτες, φωτογράφοι και βιντεολήπτες. Επιπλέον, ελληνικά ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια προσφέρουν αφιλοκερδώς γλυκά και εδέσματα, συνθέτοντας ένα μεγάλο δίκτυο προσφοράς.
Οι Φορείς που στηρίζει η δράση Αλληλεγγύης 2025
Η Δράση Αλληλεγγύης 2025 θα διαθέσει τα έσοδα στους παρακάτω φορείς:
- «Ελπίδα» - Σύλλογος Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού Γρεβενών
- «Τα Παιδιά της Άνοιξης» - Σύλλογος για παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Βέροια Ημαθίας
- Φορέας Υποστήριξης Παιδιών με Καρκίνο - Μόναχο
Ο καλός καιρός δείχνει να είναι σύμμαχος την Κυριακή, επιτρέποντας την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκδήλωσης που φέτος όπως και τα δυο τελευταία χρόνια θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο της Ενορίας των Αγίων Πάντων από 10.30 - 17.30. (στον προαύλιο χώρο θα πουλούνται σουβλάκια και ζεστό κρασί(Glühwein)
Σύλλογοι: Αιγαίου, Ηπειρωτική Κοινότητα, Θράκικος Σύλλογος, Σύλλογος Ελασσονιτών, Σύλλογος Επτανησίων, Κρητικός Σύλλογος, Σύλλογος Μακεδόνων, Πανθεσσαλικός, Σύλλογος Ποντίων, Χοροεργαστήρι Μπάλος, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου, Γυναικεία Ομάδα Βεστεντ, Δορυφόρος.
Περισσότερα για την δράση και την εκδήλωση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.