Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026

Ανακοίνωση Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου για το χτύπημα στο CSD

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου με αφορμή την προχθεσινή επίθεση στην παρέλαση Christopher Street Day στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Η ανακοίνωση:

Με βαθιά θλίψη και μεγάλη οδύνη πληροφορηθήκαμε το φερόμενο τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στο περιβάλλον του Christopher Street Day στο Βερολίνο.

Η σκέψη μας βρίσκεται στη γυναίκα που έχασε τη ζωή της, στην οικογένεια και στους οικείους της. Ευχόμαστε στους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Η συμπαράστασή μας απευθύνεται επίσης σε όλους τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να βιώσουν αυτές τις τρομακτικές στιγμές μέσα στον φόβο και την αγωνία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στις δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των υπηρεσιών διάσωσης, καθώς και σε όλους τους ανθρώπους που έσπευσαν να βοηθήσουν και ενήργησαν με ταχύτητα, θάρρος και αποφασιστικότητα.

Το Christopher Street Day συμβολίζει την ελευθερία, την ισότητα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζει χωρίς φόβο, μίσος και διακρίσεις. Μια επίθεση εναντίον ανθρώπων που γιορτάζουν ειρηνικά και εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αποτελεί ταυτόχρονα επίθεση κατά της ανοιχτής κοινωνίας μας και της ειρηνικής συνύπαρξης στην πόλη μας.

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατία, το μίσος και κάθε μορφή βίας. Οι συνθήκες και τα κίνητρα της πράξης πρέπει να διερευνηθούν πλήρως και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν με συνέπεια ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ταυτόχρονα, η πράξη αυτή δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για τη συλλογική ενοχοποίηση ολόκληρων κοινωνικών ή πληθυσμιακών ομάδων ούτε για την περαιτέρω διαίρεση της κοινωνίας μας. Το μίσος δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με νέο μίσος.

Στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλευρό των θυμάτων, των οικογενειών τους και ολόκληρης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Το Βερολίνο είναι μια πόλη πολυμορφίας, ελευθερίας και αμοιβαίου σεβασμού. Ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη ώρα οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι και να δηλώσουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο:

Η τρομοκρατία και το μίσος δεν θα νικήσουν την πόλη μας και τη δημοκρατική μας κοινωνία.
Βερολίνο, 26 Ιουλίου 2026

Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου e.V.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.