Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς – Τσίπρας, κάτι σαν Ρεάλ – Ατλέτικο στον περσινό ευρωπαϊκό τελικό



Σχόλιο της συντακτικής επιτροπής

Όταν πέρσι ο τελικός του τσαμπιονς λινγκ οδηγήθηκε στην παράταση το σκορ ήταν 1-1. Στην παράταση όμως, το παιχνίδι ήταν μόνο για μια ομάδα, αυτή της Ρεάλ. Το τελικό σκορ του αγώνα, 4-1, αντικατόπτριζε την εικόνα του παιχνιδιού. Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είχε άλλες δυνάμεις και είχε παραδοθεί εντελώς από τον αγώνα, ενώ η Ρεάλ  από την άλλη, κάθε λίγο και λιγάκι, την «λάβωνε» με ένα γκολ.

Την εικόνα αυτή παρουσιάζει ο Σαμαράς και η ΝΔ την τελευταία βδομάδα των εκλογών. Σαν να περιμένει τα αποτελέσματα για να πάει στα αποδυτήρια. Η ακύρωση της συνέντευξης στο MEGA, η άρνηση του ντιμπέιτ των αρχηγών, η αμφισβήτηση σχεδόν από όλα τα στελέχη της ΝΔ της υπερβολικής καμπάνιας που στηριζόταν στον υπερβολικό φόβο, τα απανωτά γκάλοπ που δείχνουν διαφορές μέχρι και 10%, έχουν μετατρέψει τις εκλογές σε περίπατο για το πρώτο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφέροντας του πολύ πιθανώς και επιπλέον ποσοστά, τα οποία κερδίζει σχεδόν πάντα κόμμα που έχει τον αέρα του νικητή.

Βέβαια, από το Παρίσι και μετά, ήταν έντονη η φημολογία ότι η ΝΔ είχε στην ουσία δρομολογήσει την παραίτησή της από την κυβέρνηση, αλλά η εικόνα που δίνει τα τελευταία 24ωρα είναι πέρα από κάθε πρόβλεψη.

Εμείς απλά θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, θα επανέλθουμε και αύριο, ότι η «δική μας» δημοσκόπηση δείχνει τουλάχιστον 3 μεγάλες ανατροπές αποτελεσμάτων σε σχέση με αυτά που δίνουν  οι δημοσκοπήσεις και αυτές αφορούν την 3η θέση και κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.