Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Οι 6 τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν την πραγματική κάλπη

Έξη εταιρίες δημοσίευσαν σήμερα το βράδυ τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τους πριν την κάλπη. Τις δημοσιεύουμε όχι τόσο προς ενημέρωση αλλά για να μπορούμε να δούμε πόσο κοντά θα είναι στους πραγματικούς αριθμούς.

Συμπεράσματα:

¨Ολες δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με ποσοστά 30,1% έως 33,5%, με ανοδική τάση.
Την ΝΔ από 24,6% έως 28,9% με οριακή άνοδο.
Το Ποτάμι (4,9%-7%) και την ΧΑ (5,5%-6%) να διεκδικούν την 3η θέση (από 3 δημοσκοπήσεις βλέπουν το κάθε κόμμα στην 3η θέση) και ακολουθούν με απόσταση πνοής ΠΑΣΟΚ (3,9%-5,5%) και ΚΚΕ επίσης με 3,9% έως 5,5%. 3 δημοσκοπήσεις βλέπουν το ΠΑΣΟΚ στην 5η θέση και άλλες 3 το ΚΚΕ.

Τέσσερις δημοσκοπήσεις βλέπουν τους ΑΝΕΛ με ποσοστό μέχρι και 3,5% μέσα στη Βουλή, ενώ 2 δημοσκοπήσεις εκτός (2,2% και 2,6%).

Τέλος, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΚΙΝΗΜΑ εκτός Βουλής (από 1,6 έως 2,9%). Η εταιρεία GPO που το είχε χθες στο 3,0% έκανε σήμερα διόρθωση του αποτελέσματος 

Σχετικά με την αυτοδυναμία. Περισσότερες πιθανότητες δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο σενάριο ότι δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί αλλά όλοι οι αναλυτές πιστεύουν ταυτόχρονα ότι θα υπάρξει Κυβέρνηση μειοψηφίας (αποχώρηση ενός κόμματος από τη ψηφοφορία ψήφου εμπιστοσύνης για να επιτευχθεί πλειοψηφία).



ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.