Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Από 1η Φεβρουαρίου μόνο με IBAN οι συναλλαγές στις τράπεζες.

Από την 1η Φεβρουαρίου οι συναλλαγές και εμβάσματα θα γίνονται πλέον μόνο με το IBAN (International Bank Account Number) στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΕ για την ενιαία διαδικασία πληρωμών.

Ο IBAN μπορεί μεν να αποτελείται από 22 ψηφία, αλλά δεν πρέπει να μας «τρομάζει» καθώς τα περισσότερα στοιχεία μας είναι οικεία.

Έτσι, στην αρχή ξεκινά με τους κωδικούς της χώρας π.χ. DE για Γερμανία. Στη συνέχεια ακολουθεί ο υπάρχων κωδικός της τράπεζας BLZ και ακολουθεί ο υπάρχων τραπεζικός λογαριασμός.


Παράδειγμα: Αν σήμερα έχουμε τραπεζικό λογαριασμό σε γερμανική τράπεζα με τον αριθμό 123456789, και ο κωδικός της τράπεζας (BLZ) είναι 50070024 το IBAN αποτελείται από το DE δυο αριθμούς της τράπεζας (58) και ακολουθεί το 50070024123456789.

Τι είναι όμως το BIC (Business Identifier Code).;

Το BIC είναι ο κωδικός της τράπεζας που χρησιμοποιείται μόνο για συναλλαγές σε άλλο κράτος και αποτελείται από 8 έως 11 στοιχεία.

Αν και μοιάζει μπερδεμένο εκ πρώτης όψεως, είναι επίσης εύκολος για να απομνημονευθεί 
Αποτελείται κατά σειρά από τα αρχικά της τράπεζας με 4 στοιχεία (π.χ. DEUT για Deutsche Bank) ακολουθούν τα αρχικά της χώρας DE η πόλη που έχετε τον τραπεζικό λογαριασμό π.χ. DB και 3 στοιχεία για το υποκατάστημα FRA (Frankfurt)

Βέβαια σε όλες τις κάρτες τραπεζών (Girokarten) υπάρχει αναγραμμένο τόσο το ΙBAN όσο και το BIC.


Πηγή: Deutsche Bank

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.