Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Έρευνα με αφορμή τα 50χρονα των Ελληνικών Σχολείων στη Βαυαρία

Τα Ελληνικά Ιδιωτικά Σχολεία της Βαυαρίας (Ε.Ι.Σ.Β. ) θα γιορτάσουν σε λίγο την 50ή επέτειο από την ίδρυσή τους. Το Ίδρυμα Παλλάδιον, που δημιουργήθηκε πριν 21 χρόνια από τους ελληνικούς συλλόγους και φορείς στο Μόναχο και Βαυαρία, με κεντρικό στόχο την προώθηση της ανέγερσης ενός ελληνικού σχολικού κτηρίου στο Μόναχο και τη στήριξη της λειτουργίας των Σχολείων αυτών, προγραμματίζει τη δημιουργία ενός Αρχείου για την ιστορία και το έργο των Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων της Βαυαρίας (Α.Ε.Ι.Σ.Β.).
Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας θα πραγματοποιηθεί  στους επόμενους μήνες έρευνα, η οποία θα απευθύνεται στους/στις πρώην μαθητές/τριες αυτών των σχολείων και θα έχει στόχο τη συλλογή δεδομένων και πληροφοριών σχετικά με τη λειτουργία και τη συμβολή των Ε.Ι.Σ.Β. στην επαγγελματική σταδιοδρομία και την προσωπική ζωή τους.
Το Ίδρυμα Παλλάδιον καλεί τους ελληνικούς συλλόγους και φορείς της Βαυαρίας την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρα  12:00 – 14:00, στους χώρους του Κρατικού Ινστιτούτου για τη Σχολική Ποιότητα και Εκπαιδευτική Έρευνα (Schellingstr. 155, 4ος όροφος, 4003) σε σύσκεψη, κατά την  οποία θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τη δημιουργία του Αρχείου των Ε.Ι.Σ.Β. και τον προγραμματισμό της έρευνας και θα συζητηθούν δυνατότητες στήριξης και συνεργασίας.
Πηγή: Ιδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου