Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ελλ. Κοινότητα Κάρλσφελντ: "ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ 19.10.16"

Σε ανακοίνωση με αφορμή την σημερινή απόφαση του Δήμου του Μονάχου προχώρησε η Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ με κριτική στις ελληνικές κυβερνήσεις, όλους τους αρμόδιους αλλά καυτηριάζοντας και την απόφαση του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τα καταφέρατε!! 78:2 (Η σημερινή τελική απόφαση της Ολομέλειας του Δήμου Μονάχου υπέρ του γκρεμίσματος του Ελληνικού Σχολείου, το όνειρο δεκαετιών του ελληνισμού στο Μόναχο Γερμανίας).

Κυρίες και κύριοι Ανίκανοι εκπρόσωποι όλων όσων κυβέρνησαν (από το 2001 μέχρι σήμερα) και του ελληνικού λαού και ειδικά του απόδημου ελληνισμού, καταφέρατε με την προμελετημένη και προαποφασισμένη απόφασή σας και Δούριο σχέδιο σας να χάσουμε μετά από τόσες θυσίες, αγώνες και αγιασμούς με κορδέλες το „ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ“!!!

Η Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ Μονάχου, σας καταγγέλει ανοιχτά στον ελληνικό λαό, όλους όσους είχαν την ευθύνη (Κυβερνητική/Νομική) και καλεί την επίσης ανίκανη σημερινή Κυβέρνηση αν έχει το θάρρος να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες και να ξεσκεπάσει όλους αυτούς που είναι υπέυθυνοι για το αποτέλεσμα.

Καλούμε επίσης την Δικαστική εξουσία να αναλάβει πρωτοβουλία και να ρίξει φως στην υπόθεση και τις νομικές ευθύνες αν υπάρχουν και όσο ψηλά και αν αυτοί βρίσκονται.
Καλούμε τα ΜΜΕ της Πατρίδας να προβάλουν το θέμα, ακόμα και αν τα διαζύγια στο HOLLYWOOD πουλάνε ποιο πολύ!

Για μια ακόμη φορά, ποιος θα απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα?

Οι καταληκτικές ημερομηνίες στο συμβόλαιο του 2015 ήταν πρόταση της ελληνικής πλευράς και αν, από ποιον, αν όχι, με ποιο σκεπτικό τις αποδεχθήκαμε.

Γιατί εκτός από τις κορδέλες, τις δοξολογίες, τα πάρτυ και τις φωτογραφίσεις των „ηρώων“  δεν έβλεπε κανείς ότι το έργο είχε σταματήσει και δεν θα προλαβαίναμε τις ημερομηνίες?
Γιατί όταν εμείς λέγαμε ότι η ημερομηνία της 30ης Ιουνίου είναι καταληκτική, (επιστολή από 24.6.2016 έλεγε ότι: καταληκτική και συμαίνουσα ημερομηνία είναι η 30.6.2017!) και μας χαρακτήριζαν άσχετους από νομικά θέματα με αποτέλεσμα το οριστικό χάσιμο του σχολικού συγκροτήματος.

Γιατί η νέα πρόταση από 06.09.2016 που κατατέθηκε μετα βαΐων και κλάδων τελικά ήταν χωρίς αντίκρισμα και το είπαμε από την αρχή και πάλι μας χαρακτήριζαν άσχετους?

Τι έλειπε από την πρόταση για να γίνει αποδεκτή, πράγμα που είχε υποστηρίξει ο Υπουργός σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή με εκπρόσωπο της κοινότητάς μας τέλος  Ιουλίου.

Οι πληροφορίες μας -που δυστυχώς για τον ελληνισμό της περιοχής συνεχώς επιβεβαιώνονται-λένε ότι καμία απολύτως παρέμβαση σε υψηλό πολιτικό επίπεδο (Πρωθυπουργικό/Υπουργικό) δεν έγινε στους γερμανούς. (μόνο κάποια/ος γραμματέας πήρε τηλέφωνο). Τελικά άλλη μια „σκληρή διαπραγμάτευση „ ?

Τα ερωτήματα αυτά και πολλά άλλα απευθύνονται προς την ελληνική πλευρά.

Και μια δημόσια απαίτηση :

Να δημοσιευτούν όλα τα χρηματικά ποσά που μέχρι στιγμής κόστισε το κτίριο
1) Κόστος αγοράς
2) Κόστος κατασκευαστικής εταιρείας
3) Κόστος νομικής κάλυψης και των 4 νομικών που έχουν διαχρονικά αναλάβει την υπόθεση

Για τους γερμανούς τώρα:

Είναι πολιτικά απαράδεκτη η απόφαση για γκρέμισμα σχολικού κτιρίου. Είναι πολιτικά απαράδεκτη ότι στην ανικανότητα της ελληνικής πλευράς έπαιξαν πολιτικά παιχνιδάκια για ένα θέμα που αφορά 30.000 πολίτες της πόλης.

Είναι απαράδεκτο - ΟΛΕΣ οι παρατάξεις - να γκρεμίζουν ένα σχεδόν ημιέτοιμο κτίριο.( Ο ελληνισμός της περιοχής δεν θα ξεχάσει ποτέ, την απόφασή τους, και θα το δείξουμε όταν έρθει η ώρα)

Τέλος καλούμε τον ελληνικό λαό και ειδικά τον απόδημο ελληνισμό να συνεχίσει ενωμένα, απομονώνοντας όλους αυτούς που σκόπιμα και για δικά τους συμφέροντα τους κοροΐδεψε, να συνεχίσει να αγωνίζετε για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του, για Αναβαθμισμένη Παιδεία και Εκπαίδευση , με κτηριακή υλικοτεχνική υποδομή, εκπαιδευτικούς και βιβλία, με ισοτημία Τίτλων Σπουδών σε όλες τις βαθμίδες, γιατί:

ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ / ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ!

 Für den Vorstand
Balogiannis Panagiotis Krikis Athanasios
Vorsitzender              Schriftführer

8 σχόλια:

  1. Ξεπουλούσαν την Ελλάδα...... και δεν προλάβαιναν να νοιαστούν για το ΣΧΟΛΕΙΟ!!!!!!!!
    Ν Τ Ρ Ο Π Η !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεπουλούσαν την Ελλάδα...... και δεν προλάβαιναν να νοιαστούν για το ΣΧΟΛΕΙΟ!!!!!!!!
    Ν Τ Ρ Ο Π Η !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπη και μεγαλη απογοητευση!!! Μας θελουν χωρις σχολεια στο εξωτερικο χωρις μορφωση( γιατι τα γερμανικα σχολεια δεν ειναι και οτι το καλυτερο για τα παιδια μας) με προοπτικη να γινουν εργατες στη φαμπρικα τα παιδια μας!!!! Κριμα για ολους μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από Ελλάδα.Λυπάμαι πολύ αλλά μην περιμένετε τίποτα από την πατρίδα.Η χώρα μας έχει χρεοκοπήσει οικονομικά, ηθικά, αξιακά και όλοι ζούμε με την αγωνία για την επιβίωση.Κρατήστε την Ελλάδα μέσα σας και μεταδώστε την στα παιδιά σας με κάθε τρόπο ώστε να υπάρχει κάποια ελπίδα στο απώτερο μέλλον όπως με τη Φιλική Εταιρεία στην Οδησσό της Ουκρανίας.Και μην ξεχνάτε Έλληνες ότι η τελευταία σημαία κατακτητή στην Ακρόπολη και μάλιστα αδυσώπητου ήταν η σημαία των Ναζί, εκλεγμένης κυβέρνησης του λαού της Γερμανίας.Καλό κουράγιο και σε σας εκεί που είστε αδέρφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στήν ῾Ελλάδα τώρα ἑτοιμάζονται γιά τό τέμενος στό Βοτανικό καί δέν ἔχουν χρήματα κι ὄρεξη γιά Ἑλληνικά σχολεῖα.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παρτε την κατασταση στα χερια σας. Με καταγγελιες και ευχολογια τιποτα δεν προχωρησε... Περιφρουρηστε το σχολειο και προχωρηστε σε κινητοποιησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΑ. ...
    ΕΛΛΗΝΟΦΟΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ
    ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ...
    ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.