Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Δημοτικό Σχολείο Μονάχου Αριστοτέλης - Σχολική Επιτροπή

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΒΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ.

Καραβάκια που μας ταξιδεύουν τα βιβλία της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ
Το σχολείο μας γιορτάζει! Μια μεγάλη κυρία της λογοτεχνίας μας, η αγαπημένη μας Αλκη Ζέη ήρθε για λίγες μέρες στην πόλη μας,
επισκέφτηκε το σχολειό μας, μας άφησε να φορέσουμε τα σπανιόλικα παπούτσια της, να ανοίξουμε τη μωβ ομπρέλα και να γράψουμε με το δικό της μολύβι φάμπερ. Μέσα από τις φιγούρες του μαύρου θεάτρου νιώσαμε τόσο φωτεινά! Παίξαμε μαζί στη Σάμο, θυμηθήκαμε το καπλάνι και τον Πέτρο, περπατήσαμε κοντά στις ράγιες, μιλήσαμε με την Κωνσταντίνα και τη Σάσα που της άρεσε να βλέπει τις ράγιες των τρένων.Ακολουθήσαμε τα βήματα της Αλίκης στη χώρα των μαρμάρων και παίξαμε χωρίς τα παπούτσια του Αννίβα, μόνο με μια χάρτινη μπάλα. Ηταν τόσο όμορφο αυτό μας το παιχνίδι, με το θέατρο , με τις λέξεις, χόρευαν οι αράδες στα βιβλία της και δεν χορταίναμε το κρυφτό με τους φίλους μας τους ήρωες που τόσο καιρό κάναμε καλή παρέα μαζί , μαζί και με τον ψεύτη τον παππού και με τη γιαγιά με τις ‘’άλλες’’ ιστορίες τους. Εκείνες τις ιστορίες που μιλούσαν για αγώνες για την ελευθερία, την προκοπή, τη μόρφωση, για μεγάλες φιλίες, για ηρωικές εποχές. Εποχές μακρινές, αλλά όχι ξένες. Εκείνες τις ημέρες, ‘’γράψαμε’’ και εμεις τη δική μας ιστορία. Και η αγαπημένη μας συγγραφέας ήταν εδώ, όταν ακούσαμε τα χαρμόσυνα νέα: Το σχολείο μας δεν καταργείται, ο δικός μας ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ παραμένει, φωτεινή εστία του ελληνισμού στο Μόναχο! Αγαπημένο σχολείο, το υπερασπιστήκαμε όλοι μαζί, με τόλμη και επιμονή σε δύσκολους καιρούς. Μαζί, μαθητές και μαθήτριες, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες μας, οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του Μονάχου καθώς και πλήθος κόσμου. Μαθαίνουμε τώρα μαζί ,εκείνα τα σοφά τα λόγια του μεγάλου αρχαίου Ελληνα φιλοσόφου που το σχολείο μας πήρε το όνομά του ,του Αριστοτέλη από τα Στάγειρα της Μακεδονίας: ουδ ‘εστιν αγαθός ο μη χαίρων ταις καλαίς πράξεσιν…και την αρετήν επαινούμεν δια τας πράξεις και τα έργα. Ήταν δύσκολος ο δρόμος μας ως εδώ , μα όλα μπερδεύτηκαν γλυκά. Και η λογοτεχνία και το θέατρο και η ιστορία και το σχολείο μας και ο παππούς Αριστοτέλης . Συνεχίζουμε λοιπόν , πιο χαρούμενα και ακόμη πιο δημιουργικά, στέλνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους και όλες τις φίλες του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ μας.

Η μεγάλη κυρία της Λογοτεχνίας, Άλκη Ζέη έγραψε για το σχολείο μας:

"Όταν βλέπεις παιδιά να ζωντανεύουν τους ήρωες του βιβλίου σου νιώθεις μεγάλη ικανοποίηση γιατί καταλαβαίνεις πως όχι μόνο το αγάπησαν αλλά και το κατάλαβαν πέρα για πέρα. Και βέβαια τα παιδιά δεν μπορούν από μόνα τους να κάνουν αυτό το κατόρθωμα, ξέρεις πως πίσω τους κρύβεται η δασκάλα που κόπιασε πολύ για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα."

Κείμενο και φωτογραφίες: σχολική επιτροπή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: www.doryforos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.