Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά

σχόλιο της συντακτικής επιτροπής  
 
Η Χρυσή Αυγή είναι ενα φασιστικό κόμμα και ως τέτοιο σχεδιάζει, ανά διαστήματα, προκλητικές ενέργειες για να βρεθεί στο φως της δημοσιότητας. Είναι αφελής η απόψη ότι οι κινήσεις και ενέργειές της γίνονται "εν βρασμὠ" και ότι είναι αυθόρμητες.
 
Η τελευταία προκλητικότατη ενέργεια του Κασιδιάρη με τα σπασμένα ποτήρια και μικρόφωνα και τις ύβρεις απέναντι σε αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος ήταν άλλη μια τέτοια επιλεγμένη "δράση" της φασιστικής οργάνωσης.
 
Ο σχεδιασμός δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Προσπαθεί απλά να προκαλέσει με ενέργειες σε χώρους, όπου μέρος της κοινωνίας δεν θα αντισταθεί ιδιαίτερα. Σε μετανάστες, σε πολιτικούς κομμάτων εξουσίας, στην ΕΕ κλπ.
 
Έχοντας πια φτάσει σε αυτό το σημείο και για να μην δούμε και χειρότερα είναι απόλυτα αναγκαίο για τη Δημοκρατία μας :
 
Η σύσσωμη καταδίκη από τον πολιτικό, πανεπιστημιακό καλλιτεχνικό, αθλητικό, φοιτητικό  κόσμο κάθε ενέργειας και πρακτικής της Χρυσής Αυγής
 
Η αυστηρή αντιμετώπιση κάθε είδους ενέργειας από όπου και όποιον και να προέρχεται που θα ενισχύει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
 
Η αποφυγή της μικροκομματικής εκμετάλλευσης του φαινομένου της Χρυσής Αυγής, αφού από καιρό δυστυχώς τα κόμματα και οι οργανώσεις της Αριστεράς (ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ) "βολεύονται" με τον να ερμηνεύουν την Χρυσή Αυγή ως ένα "μνημονιακό" φαινόμενο.
 
Η Χρυσή Αυγή, οι πολίτες με απόψεις ρατσιστικές, φασιστικές υπήρχαν πάντα. Έβρισκαν στέγοι στην ΝΔ, μετά στο ΛΑΟΣ  και τώρα στην ΧΑ. Ίσως, και στα άλλα κόμματα, λιγότεροι, αλλά υπήρχαν και σε εκεί. Με την οικονομική κρίση, την βία που αβασάνιστα προέβαλαν ως αγανάκτιση και προκαλούσαν τα συγκεκριμένα κέντρα της Αριστεράς, η ΧΑ βρήκε προνομιακό έδαφος να δράσει. Ανενόχλητη.
 
Θα είναι μέγιστο λάθος, λοιπόν, να βολευτούμε όλοι με την ερμηνεία ότι το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι αποτέλεσμα του μνημονίου και ότι θα εξαληφθεί  όταν και όποτε τελειώσει η οικονομική κρίση.
 
Δράση τώρα. όσο έχουμε ακόμη καιρό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.