Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης επισκέφτηκε το Δήμο Τρικκαίων


Tον Δήμο Τρικκαίων επισκέφτηκε στις 03 Μαΐου 2013 αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ». Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας δέχτηκε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Διαμαντή Γκίκα καθώς και τον αντιπρόεδρο Γεώργιο Βόμπρα, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Ο δήμαρχος συγχάρηκε την Ομοσπονδία για το αξιόλογο πολιτιστικό έργο και τις πολύπλευρες δραστηριότητες με πιο πρόσφατη την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του 9ου Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στις 30 Μαρτίου 2013 στη Νυρεμβέργη, την οποία τίμησε με την παρουσία του και ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Θεόδωρος Σπανός.

Η συζήτηση, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, υπήρξε πολύ εποικοδομητική, αφού εκτός από την ανταλλαγή απόψεων δημιουργήθηκε το κατάλληλο έδαφος για μια ευρύτερη συνεργασία. Τα κυριότερα θέματα της συζήτησης ήταν μεταξύ άλλων:

- Ο σημαντικός ρόλος της Ομοσπονδίας στην προβολή του τουριστικού πλούτου της περιοχής Τρικκαίων και γενικότερα της Θεσσαλίας, προβολή της περιοχής μέσω της Ομοσπονδίας σε γερμανικά τουριστικά γραφεία. «Το δυναμικό δίκτυο της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης είναι έτοιμο να προβάλλει τον τουριστικό πλούτο της Θεσσαλίας σε όλη την Ευρώπη» τόνισε ο αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Βόμπρας.

- η δυναμική μεσολάβηση της Ομοσπονδίας μεταξύ επιχειρηματιών της περιοχής με ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό με στόχο την προβολή των θεσσαλικών προϊόντων, ώστε να επιτευχθεί αύξηση εξαγωγής θεσσαλικών προϊόντων στο εξωτερικό καθώς και την επένδυση ελλήνων επιχειρηματιών στη περιοχή των Τρικάλων και γενικότερα στη Θεσσαλία. «Είναι ισχυρή επιθυμία μας να συμβάλλουμε και εμείς στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας» τόνισε ο πρόεδρος κ. Διαμαντής Γκίκας.

- η καλλιτεχνική συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων σε επόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας καθώς και η συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων στην έκδοση ενός αφιερώματος της Ομοσπονδίας για τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή της!

Ως επιστέγασμα της σύγκλισης απόψεων και της επιθυμίας στενής συνεργασίας οι δύο επισκέπτες απηύθυναν πρόσκληση συμμετοχής στο δήμαρχο Τρικκαίων για το 5ο Παγκόσμιο Αντάμωμα και Συνέδριο Θεσσαλών, που φέτος θα διοργανωθεί στο Δήμο Πύλης τέλος Ιουλίου 2013, τον ευχαρίστησαν θερμά για τη διάθεση και την άμεση ανταπόκριση του να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την Ομοσπονδία και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του.

Πηγή: Δελτίο Τύπου Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.