Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

εορτασμός για τα 10χρονα γενέθλια των Θεσσαλών Ευρώπης στην Κολωνία

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης. Δέκα Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης έχουν διοργανωθεί αντίστοιχα στις πόλεις Μόναχο (2005), Νυρεμβέργη (2006), Ζυρίχη (2007), Ντύσσελντορφ (2008), Σβάϊνφουρτ (2009), Μόναχο (2010), Γκύτερσλο (2011), Ντύσσελντορφ (2012), Νυρεμβέργη (2013) και Κολωνία (2014). Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης γιόρτασαν στο Brühl της Κολωνίας. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν εθνικοτοπικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι από πολλές περιοχές της Γερμανίας, προκειμένου να παρουσιάσουν μουσικοχορευτικά και θεατρικά δρώμενα άμεσα συνυφασμένα με τη Θεσσαλική παράδοση.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης Διαμαντής Γκίκας κήρυξε την επίσημη έναρξη του 10ου Φεστιβάλ στην Κολωνία, τονίζοντας τη σημασία και το ρόλο των Θεσσαλικών Συλλόγων του εξωτερικού για την διάδοση της Θεσσαλικής παράδοσης και τη διατήρηση της Ελληνικής ταυτότητας απανταχού των Ελλήνων και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Κολωνίας Φανή Στεργίου ευχαρίστησε τα μέλη, τους φίλους, τους συντελεστές και τους χορηγούς της εκδήλωσης τονίζοντας: «Ως Θεσσαλοί της Κολωνίας είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που έχουμε την τιμή να διοργανώσουμε το πανηγυρικό δέκατο Φεστιβάλ στην πόλη μας. Χρόνια πολλά στην Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης»
Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκαν ο Ιερέας της Ενορίας Brühl Κολωνίας π. Κωνσταντίνος Μύρων, ο Πρόξενος του Γενικού Προξενείου Ντύσσελντορφ Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων Δημοσθένης Μάντζαρης, το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων Κωνσταντίνος Ψύχος, το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας  Γεώργιος Κεραμάς, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου αδελφοποιήσεων Καλαμπάκας Δημήτρης Μιχαλίτσης, ο Αντιδήμαρχος Brühl Heinz Jung και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Brühl Σάββας Ελευθεριάδης.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών η Πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Φλώρινας Αγαθή Οικονόμου και η Γραμματέας του Θεσσαλικού Συλλόγου Φλώρινας Ρένα Κουρεμένου. Επιπλέον την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών Ευρώπης Σπύρος Κωσταδήμας.
Τα χορευτικά συγκροτήματα των Θεσσαλικών Συλλόγων Κολωνίας, Ντύσσελντορφ, Γκύτερσλο, Μπίλεφελντ, Σβαϊνφουρτ και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τίμπιγκεν, παρουσίασαν παραδοσιακούς και άλλους χορούς δίνοντας το δικό τους «παρών» και σ΄ αυτό το Φεστιβάλ. Εκπρόσωποι των διοικητικών συμβουλίων του κάθε Συλλόγου τίμησαν τα παιδιά των χορευτικών ομάδων βραβεύοντάς τα με ένα μετάλλιο της Ομοσπονδίας.
Η Θεσσαλική Νεολαία Ευρώπης εξέλεξε επίσης το νέο Προεδρείο της με Πρόεδρο τον Ιωάννη Τσιώμο (Ντύσσελντορφ) και μέλη τους Έφη Αντωνίου (Κολωνία), Ανδριάνα Κατσίμπρα (Σβάϊνφουρτ), Στέργιο Μυλωνά (Ντύσσελντορφ), Άγγελο Ζορμπά (Σβάϊνφουρτ), Κατερίνα Τζιατζιά (Σβάϊνφουρτ) και Σοφία Κουκουράβα (Γκύτερλσο).
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η βράβευση των Δήμων της Θεσσαλίας που δραστηριοποιούν μια έντονη αδερφοποίηση με ένα Δήμο της Ευρώπης. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας παρέλαβε προσωπικά την τιμητική διάκριση εκφράζοντας τα συγχαρητήρια για το αξιόλογο και σπουδαίο έργο της Ομοσπονδίας. Την τιμητική διάκριση για το Δήμο Καλαμπάκας παρέλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κεραμάς τονίζοντας τη σπουδαία ουσία του θεσμού της αδερφοποίησης.

Χαιρετισμό απέστειλε η Αρετή Καλεσάκη (Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης) στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης υποσχέθηκαν για μια ακόμα φορά την θερμή στήριξη του Ελληνικού τραγουδιού στο διαγωνισμό της Eurovision και πρώτα απ’ όλα στις 8 Μαϊου 2014 στον ημιτελικό στον οποίο διαγωνιζόμαστε αλλά και – με τη κοινή ενεργό βοήθεια και συμπαράσταση όλων μας - στον τελικό της 10ης Μαϊου!
Ευχάριστη έκπληξη για τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Διαμαντή Γκίκα όταν οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης του απέδωσαν τιμητική διάκριση, που διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης από την ίδρυσή της (2004) μέχρι σήμερα (2014) ως ένδειξη τιμής για την αξιόλογη προσφορά του στη διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας καθώς και η εορταστική τούρτα που ετοίμασε ο Θεσσαλικός Σύλλογος Κολωνίας για τα δεκάχρονα γενέθλεια της Ομοσπονδίας, η οποία ήταν χειροποίητη με εμφάνιση το λογότυπο της εκδήλωσης!
Ο Θεσσαλικός Σύλλογος Κολωνίας απέδωσε τιμητική πλακέτα στον Γεώργιο Λιακατζίδα που διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Κολωνίας καθώς και στον Χρήστο Πιπερόπουλο που διετέλεσε χοροδιδάσκαλος στο Θεσσαλικό Σύλλογο Κολωνίας.

Πηγή: Δελτίο τύπου Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.