Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Συνεδρίασε στην Αθήνα η οργανωτική επιτροπή του ΣΑΕ

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος για θέματα Ομογένειας, Κυριάκος Γεροντόπουλος, στη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας οργανωτικής επιτροπής για την επεξεργασία του προσχεδίου νόμου για το Συμβούλιο αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) με βάση τα νέα δεδομένα, επισήμανε. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής, της Βουλής, για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Σάββα Αναστασιάδη και τη συμμετοχή μελών της Επιτροπής, του προεδρείου του ΣΑΕ, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και των κομμάτων.

Στη συνεδρίαση έγινε επεξεργασία του νέου νομοσχεδίου και την ολοκλήρωσή του, η οποία το τελευταίο εξάμηνο η διαδικασία είχε παγώσει λόγω της έλλειψης διορισμού του νέου προέδρου της Επιτροπής της Βουλής, μετά την υπουργοποίηση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ανοιχτός σε προτάσεις για αλλαγές στο κείμενο από όλους, τόσο τα μέλη του ΣΑΕ, τον πρόεδρο Στέφανο Ταμβάκη, τη γγ Όλγα Σαραντοπούλου και τους δύο συντονιστές περιφερειών, ΗΠΑ και Ν. Αμερικής, Θεόδωρο Σπυρόπουλο και Νικηφόρο Νικολαΐδη, που παραβρέθηκαν, όσο και τους εκπροσώπους των κομμάτων, δήλωσε ο κ. Γεροντόπουλος, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι «μία ευρύτατη πλειοψηφία υπέρ του νομοσχεδίου στη Βουλή, διότι ο ελληνισμός δεν μπορεί να μπαίνει στα στενά παπούτσια κανενός κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.