Κυριακή 11 Μαΐου 2014

14.973 o οριστικός αριθμός των αποδήμων στην Ε.Ε. που δήλωσαν να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους.


Το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε τα στοιχεία των εγγραφών των Ελλήνων μονίμων κατοικιών σε χώρες της Ε.Ε. (εκτός Ελλάδας) στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές (24 Μαΐου ψηφίζουν οι απόδημοι) από τον τόπο κατοικίας τους.
Έτσι ο αριθμός είναι 14.973 δηλώσεις συνολικά με την Γερμανία να έχει τους περισσότερους (5.786) και να ακολουθεί η Κύπρος (3.654)το Βέλγιο με 1.673, η Γαλλία 708, η Μεγάλη Βρετανία 628 και τις υπόλοιπες χώρες να είναι με λιγότερους από 500 δηλωμένους ψηφοφόρους.

Τώρα όσον αφορά τις προβλέψεις για τον αριθμό που πραγματικά θα προσέλθει στις κάλπες τα δεδομένα είναι ιδιαίτερα αρνητικά. Και αυτό γιατί εκτός από την «φυσιολογική» αποχή που συνήθως είναι της τάξεως του 20%-30% τα λιγοστά εκλογικά κέντρα θα δυσκολέψουν αρκετούς ψηφοφόρους να μετακινηθούν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Έσση θα υπάρχει μόνο ένα εκλογικό κέντρο στη Φραγκφούρτη. Ο συνολικός αριθμός που δηλώθηκαν είναι 559 ενώ μόλις 249 από αυτούς δηλώθηκαν από την Φραγκφούρτη και οι υπόλοιποι από περιοχές που οι αποστάσεις ξεπερνούν σε μερικές περιπτώσεις τα 70 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.