Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ανέγερση σχολικού διδακτηρίου. Η μεγάλη επιτυχία του Ελληνισμού του Μονάχου


Η έναρξη των εκσκαφών για το χτίσιμο του ελληνικού σχολικού διδακτηρίου αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία του Ελληνισμού του Μονάχου και μάλιστα θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι αποτελεί μιας στρατηγικής σημασίας επιτυχία.
Όπως είναι γνωστό, αυτή η ιστορία πέρασε μέσα από πολλές δοκιμασίες για σχεδόν 20 χρόνια. Είχε πολλούς πρωταγωνιστές, αλλά αυτό που έχει την τεράστια σημασία είναι ότι αυτός ο κοινός στόχος τότε για την ανέγερση σχολικού διδακτηρίου που θα έλυνε το μόνιμο πρόβλημα στέγασης των Ελλήνων μαθητών, ένωσε όλους τους φορείς και τα κόμματα υπό την Ελληνική Κοινότητα.
Αποτέλεσμα αυτής της ενότητας για τον κοινό στόχο ήταν η ίδρυση του Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ με την Ελληνική Κοινότητα και 16 φορείς Μονάχου και Νταχάου να αναλαμβάνουν το εγχείρημα.
Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο, καθώς από το μηδέν έπρεπε να συντονιστούν δυο Υπουργεία Παιδείας (Ελλάδας και Βαυαρίας) αλλά και μια σειρά από άλλους φορείς (Δήμο Μονάχου, αρμόδιες υπηρεσίες ΟΣΚ). Το πρώτο βήμα, η αγορά δηλαδή του οικοπέδου το 2001 από την Ελλάδα αποτέλεσε και επιτυχία του Ελληνισμού, καθώς πέρα από τη στήριξη ανά διαστήματα από το Προξενείο,  οι οργανωμένοι φορείς κινήθηκαν μόνοι τους. Για να γίνει δυνατή σήμερα, μάλιστα εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης στη χώρα μας, η αρχή των εκσκαφών για την ανέγερσή του, ένα, επίσης, καθόλου εύκολο εγχείρημα.

Το δεύτερο, συνεπώς, μεγάλο επίτευγμα του Ελληνισμού είναι ότι απέδειξε στην πράξη ότι μπορεί να πετύχει μεγάλους στόχους, στόχους που θα εξυπηρετούν μακροπρόθεσμα την πολιτική του. Και αυτό ανοίγει τους ορίζοντες για νέες επιτυχίες νέα στοιχήματα. Φυσικά, η καθυστέρηση του όλου εγχειρήματος δημιούργησε επιφυλάξεις και ενίσχυσε την ελληνική καχυποψία. Ακόμη και σήμερα δεν θέλουν κάποιοι να κατανοήσουν ότι τα 100.000 γερμανικά μάρκα που συγκεντρώθηκαν το 1995 ήταν για να μπορεί να ιδρυθεί το ίδρυμα, όπως ορίζει ο νόμος, ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν το ιδρυτικό κεφάλαιο,το οποίο βέβαια εξακολουθεί να υφίσταται και δεν μπορεί να πειραχτεί από κανένα. Συνεχίζουν όμως, να δηλητηριάζουν την κοινωνία κάποιοι θέτοντας ερωτήματα για το που πήγαν τα χρήματα. Αλλά ο Ελληνισμός σήμερα απέδειξε ότι μπορεί να πετύχει αν πραγματικά το θέλει.

Η τρίτη επιτυχία φυσικά, είναι αυτό καθαυτό το έργο. Ότι δηλαδή θα χτιστεί ένα σχολείο που θα εξυπηρετήσει εκατοντάδες Έλληνες μαθητές και μάλιστα, οι χώροι θα είναι έτσι διαμορφωμένοι που θα μπορούν να αξιοποιηθούν για πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις.

Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ που από την πρώτη στιγμή στήριξε και ενίσχυσε την προσπάθεια, που είναι μέλος του Ιδρύματος Παλλάδιον, εκφράζει και την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και θέλει να συγχαρεί όλους όσους διαχρονικά βοήθησαν- άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο- στην μεγάλη αυτή επιτυχία του Ελληνισμού.

1 σχόλιο:

  1. Ο Ελληνισμός Κωστα, τα τελευταία 20 χρόνια είχε ξεχασει το όραμα του...

    Είναι ο ίδιος Ελληνισμός που και σήμερα ακόμα , μιζερος και κακομοίρης αδυνατεί να αντιληφθεί την ουσία του εγχειρήματος....και γκρινιαζει...ανήμπορος στην μικρότητά του και την ελλειματική σε πολιτικό ήθος

    Σαν κάποιον που του χαρίζουν Rolls Royce και διαμαρτύρεται διοτι το ρεζερβουαρ της βενζινης ειναι ...μισογεματο μονο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.