Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Παραίτηση του Υπουργού Παιδείας ζητάει με ανοιχτή επσιτολή η Συνομοσπονδία Γονέων Γερμανίας

Με ανοιχτή της επιστολή η Συνομοσπονδίας των Ομοσπονδιών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας ζητά την παραίτηση του Υπουργείου Παιδείας για την εγκατάλειψη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Γερμανία.
Ακολουθεί η επιστολή.

Πόση αλαζονεία υπάρχει τελικά στο υπουργείο Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλε !
Ζητούμε άμεσα την παραίτηση σας !

Προφανώς πρόκειται για δικό σας προσωπικό υπουργείο εφόσον κάνετε ό,τι θέλετε, όταν το θέλετε. Με λίγα λόγια, δεν κάνετε τίποτα. Τουλάχιστον για την ομογένεια. Οι ομογενειακοί φορείς σας απεύθυναν αμέτρητες επιστολές όπου δεν κάνατε τον κόπο να απαντήσετε ποτέ! Μάλλον κατέληξαν στο κάλαθο των αχρηστιών. Ήσασταν απασχολημένος με τον προεκλογικό αγώνα. Κάνατε εμφανίσεις στον Πειραιά για να μαζέψετε ψηφαλάκια ενώ στις υπηρεσίες του υπουργείου σας  στο εξωτερικό, οι εργαζόμενοί σας κάνουν υπηρεσιακά τηλεφωνήματα από τα προσωπικά τους κινητά. Αναρωτιέστε γιατί; Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι τους περασμένους 6 μήνες, δεν πληρώθηκαν τα λειτουργικά έξοδα του συντονιστικού γραφείου της Στουτγάρδης. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το υπουργείο σας δεν πλήρωσε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ίντερνετ, ενοίκια και άλλα κοινόχρηστα έξοδα ώστε να κρατηθούν σε λειτουργία τα γραφεία στην Βάδη Βυρτεμβέργη. Οι ιδιοκτήτες του οικήματος παρακράτησαν την εγγύηση που καταβλήθηκε αρχικώς και απειλούν ανοικτά πλέον με έξωση.
Αυτή είναι η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που οραματίζεστε για τους Έλληνες; Έως σήμερα μπορούσαν οι μαθητές, οι γονείς, οι φορείς και οι ομοσπονδίες να τηλεφωνούν στα γραφεία εφόσον οι εξερχόμενες κλήσεις από το συντονιστικό γραφείο δεν ήταν εφικτές λόγο ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ. Το Υπουργείο σας ενημερώθηκε για την επικρατούσα κατάσταση πάμπολλες φορές από τον θεσμό μας, από το ίδιο το συντονιστικό γραφείο, από τις προξενικές αρχές και από πολλούς γονείς. Εσείς και οι σύμβουλοί σας τους γράφατε όλους στα παλαιά σας υποδήματα. Από σήμερα πλέον δεν λειτουργούνε ούτε οι ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ. ΠΟΣΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ;
ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ.

Να σας θυμίσουμε κάποιες υποχρεώσεις που έχετε από το νόμο εσείς και οι παντογνώστες σύμβουλοί σας:
«επιστολές, ερωτήματα που αποστέλλονται από θεσμούς προς τους αρμόδιους συντελεστές της πολιτείας, πρέπει να απαντώνται σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.  3230/2004  (άρθρο 11, παρ. 1), οι διοικητικές αρχές, όταν υποβάλλονται ενώπιόν τους αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερόμενων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα στην προθεσμία που τυχόν καθορίζεται από τις σχετικές διατάξεις, αλλιώς μέσα σε  χρονικό διάστημα πενήντα  (50) ημερών».
Προφανώς για εσάς και το επιτελείο σας δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Σε προηγούμενη επιστολή της Συνομοσπονδίας με αρ. Πρωτοκόλλου Σ.B.B  03Β/2014, όπου ερωτηθήκατε:
«Ποιος έχει επιληφθεί τα θέματα της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης  στην Γερμανία επί του παρόντος;
Είστε εσείς κύριε Υπουργέ; Είναι ένας από τους Υφυπουργούς; Είναι κάποιος ειδικός Γραμματέας;»
Δεν απαντήσατε ποτέ!
Όπως δεν απαντήσατε και στην επιστολή με αρ. Πρωτοκόλλου Σ.B.B 04/2014  
Δεν πειράζει κ. Αρβανιτόπουλε!
Θα απαντήσουμε εμείς για εσάς!
Για την ελληνόγλωσση παιδεία του εξωτερικού δεν είναι κανείς υπεύθυνος!
Στην επιστολή του συνάδελφου κ. Κρίκη, Προέδρου της Κοινότητας του  Karlsfeld  Μονάχου επίσης δεν απαντήσατε.
Τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα της ειδικής συνεργάτιδας της Συνομοσπονδίας, κυρίας Δήμητρας Αγγελακούδη σχετικά με την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, επίσης τα αγνόησαν οι υφιστάμενοι σας. Θέλετε να μάθετε τον αριθμό των τηλεφωνημάτων που κάναμε προς το υπουργείο; Προσπάθειες στο σύνολο 149! Μάλιστα κ. Αρβανιτόπουλε! 149 προσπάθειες, για να εισπράξει η συνάδελφός μας κάποια στιγμή το ειρωνικό σχόλιο:
«Κα Αγγελακούδη, με τόσα χρήματα που ξοδεύεται στα τηλέφωνα, θα μπορούσατε να σπουδάσετε τα παιδιά σας στο Χάρβαρντ».
Όχι κ. Αρβανιτόπουλε. Δεν έχουμε τα απαιτούμενα χρήματα να σπουδάσουμε τα παιδιά μας στο Χάρβαρντ.
Ο κ. Βασιλόπουλος, Γενικός διευθυντής σας, καταγόμενος από την Κεφαλλονιά, (εφόσον έχει μέσον τον Υπουργό) απέσπασε θετική ρύθμιση για τους μαθητές της σεισμόπληκτου νησιού . Καλά έπραξε και ωφελήθηκαν τα παιδιά αυτά. Για την Ομογένεια όμως έκανε το εξής σχόλιο:
«Η βάση του 07 ανα μάθημα είναι το ελάχιστο των γνώσεων που ζητάμε για τα παιδιά της Ομογένειας», τη στιγμή που για τους γηγενείς δεν υπάρχει βάση.
Στην 86η τηλεφωνική προσπάθειά μας ενημερωθήκαμε ότι με τα θέματά μας ασχολείται  ο κ. Καλαντζής, γενικός γραμματέας σας, που άκουσε, έστω και με ένα αφτί τα αιτήματά μας, σας τα μεταβίβασε και έκτοτε περιμένουμε ακόμη. Θα χαθήκατε ξανά κάπου μέσα στον προεκλογικό αγώνα σας.
Αποδεικνύεται ότι στην Ελλάδα οι πολιτικοί μας διανύουν δυο χρονικές περιόδους. Η μια είναι η προεκλογική όπου είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι και η δεύτερη περίοδος είναι η μετεκλογική όπου ξεκουράζονται από την προεκλογική περίοδο αναμένοντας την επόμενη προεκλογική ασχολία. Που να μείνει χρόνος για τα προβλήματα των πολιτών.
Τα αιτήματα της ομογένειας, σας μεταβιβάστηκαν επίσης από αρκετούς βουλευτές του κόμματός σας όπως και άλλους αλλά,  «εσείς είστε ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ και εσείς αποφασίζετε».
Η απάντηση που δόθηκε από το «υπουργείο σας» στην ερώτηση των βουλευτών Γιάννη Γιόκα, Ελένης Γερασιμίδου, Λιάνας Κανέλλη και Γιώργου Λαμπρούλη με αρ. 5311/10/1/2014, μόνο αλήθειες δεν περιέχει. Σχετικά με τα θέματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην Ο.Δ. της Γερμανίας, όπου απαντάτε ότι τα ζητήματα εξετάζονται στις ελληνογερμανικές συναντήσεις, καταγγέλλουμε ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια ουδέποτε ήρθατε σε επαφή με τις αρχές αυτές που επικαλείστε, σε αντίθεση με τους ομογενειακούς παράγοντες, που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις γερμανικές σχολικές υπηρεσίες όλων των επιπέδων. ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠ’ ΟΛΑ Κύριοι. Θα κοκκινίζατε μάλιστα, αν έχει απομείνει ίχνος ντροπής, εάν γνωρίζατε τις απόψεις των γερμανικών υπηρεσιών σχετικά με το υπουργείο σας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Επειδή διαβάζουμε ότι τόσο πολύ κόπτεστε περί της αξιολόγησης και επειδή κανείς φορέας δεν μπορεί να μένει άνευ αξιολογήσεως δεχτείτε παρακαλούμε τη δική μας αξιολόγηση για το υπουργείο σας. Η Ομογένεια λοιπόν και οι θεσμοί μας αξιολογούν το Υπουργείο Παιδείας με την χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία. Οι Ομοσπονδίες μέλη μας και η Συνομοσπονδία δεν γνώρισαν μέχρι σήμερα πιο αναποτελεσματική και αναιδέστατη ηγεσία στο Υπουργείο παιδείας, διευκρινίζουμε, σχετικά με τα θέματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού. Για το πως αποδίδει το Υπουργείο στα εσωτερικά θέματα παιδείας,  σας αξιολόγησαν οι συμπατριώτες μας στην Ελλάδα. Οι καταγγελίες και οι αιτήσεις παραιτήσεων προς εσάς, είναι αμέτρητες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Μετά τις αλλεπάλληλες και κουραστικές επαφές μας με το Υπουργείο παιδείας και με βάση τα λεγόμενα των διαφόρων υπαλλήλων, διαφαίνεται ότι υπάρχει πλήρης σύγχυση των αρμοδιοτήτων, προφανώς όμως εικονικά, διότι το μπαλάκι το πετούν οι διοικητικοί υπάλληλοι στους πολιτικούς παράγοντες διατηρώντας έτσι την άνευ προηγουμένου αναποτελεσματικότητα. Εσείς κ. Αρβανιτόπουλε ή είσαστε ο απόλυτος συντονιστής αυτής της κατάστασης ή απλά δεν γνωρίζετε τι ακριβώς γίνεται στο υπουργείο σας.

ΛΥΣΕΙΣ
Εφόσον όλοι οι υπουργοί ορκίζονται ότι θα υπηρετούν το κράτος και τους πολίτες του, αυτό περιμένουμε και εμείς ως ομογένεια. Περιμένουμε υπομονετικά πάνω από 60 συναπτά έτη και τίποτα δεν αλλάζει. Όσο θα επικρατεί αυτή η κατάσταση, οι θεσμοί της ομογένειας θα υπενθυμίζουμε στους συμπατριώτες μας ότι σε όλες τις επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να σκεφτούν καλά που θα δώσουν την ψήφο τους και επιτέλους να τιμωρήσουν όλους εκείνους που δήθεν δουλεύουν για μας, αποφασίζουν για μας, σκέπτονται για μας, μας σώζουν, μας πάνε μπροστά...( μόνο τους εαυτούς τους  πάνε μπροστά ! ) πάντα χωρίς εμάς.
Τελικά το μόνο που κάνουν οι κύριοι αυτοί είναι απλά να καλοπερνάνε, να ζούνε καλά, να αμείβονται πλουσιοπάροχα και όλα αυτά σε βάρος μας με ειρωνικό και ανήθικο τρόπο.
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ
Η ταρακουνημένη ομογένεια με την σταθερή και επίμονη ενημέρωση από εμάς, εδραιώνει στην συνείδησή της ότι τέτοιοι πολιτικοί παράγοντες, που είναι αναποτελεσματικοί, αναξιόπιστοι, αλαζονικοί, ειρωνικοί  και κατά περίσταση παντελώς ανύπαρκτοι, είναι αχρείαστοι και πρέπει να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΜΕΣΑ. ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ.

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.



Για την Συνομοσπονδία  Ομοσπονδιών Γερμανίας

  Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γραμματέας
                                                                                                                               


Κήπας Αθανάσιος                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.