Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

"Διπλωματική αρχή στη Γερμανία προκαλεί δυσφήμιση της Ελλάδας"



Σχόλιο της συντακτικής επιτροπής του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ

Οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στη Γερμανία, πέρα από την πάγια αποστολή τους να εκπροσωπούν τη χώρα μας, έχουν και την πρόσθετη υποχρέωση να επιδιώκουν, στα δύσκολα αυτά χρόνια, και την υπεράσπιση ή και τη βελτίωση της εικόνας και του γοήτρου της χώρας μας.
 
Τις τελευταίες μέρες συνέβη δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο: Τόσο το σοβαρό κρατικό κανάλι
NDR, όσο και η μεγάλης κυκλοφορίας λαϊκή Hamburger Morgenpost πρόβαλαν με ρεπορτάζ 
(http://www.ndr.de/fernsehen/sendungen/hamburg_journal/Prekaere-Arbeitsverhaeltnisse-bei-Konsulin,hamj35294.html ) αλλά και σαν πρώτο τρισέλιδο (!) θέμα  την καταγγελία  Φιλιππινέζας οικιακής βοηθού ότι η απερχόμενη ελληνίδα Γενική Πρόξενος στο Αμβούργο την μεταχειριζόταν σαν σκλάβα και ότι την απέλυσε χωρίς μάλιστα να της καταβάλει τα χρεωστούμενα 17.000 ευρώ!
 
Το ζήτημα που τίθεται εδώ είναι διπλό:
Η Γενική Πρόξενος οφείλει άμεσα να ενημερώσει την κοινή γνώμη το τι ισχύει σε σχέση με τις κατηγορίες οι οποίες είναι σοβαρές και δημιουργούν κάκιστη εικόνα για τη χώρα μας. δεν είναι κατά πόσο η καταγγέλλουσα έχει ή όχι δίκιο.
Όμως, επίσης μεγάλο ερωτηματικό είναι πώς είναι δυνατό η κυρία πρόξενος, μετά από πενταετή δραστηριότητα στο Αμβούργο δεν είχε εξασφαλίσει τις αυτονόητες προσβάσεις σε θέσεις-κλειδιά και στα τοπικά ΜΜΕ, έτσι ώστε να προλάβει ή έστω να εξισορροπήσει τα εξαιρετικά δυσφημιστικά για την Ελλάδα ρεπορτάζ και δημοσιεύματα. Κι αν, εν πάση περιπτώσει, αν δεν τα κατάφερνε ή ίδια γιατί δεν επενέβη επικοινωνιακά η Ελληνική Πρεσβεία μέσω του αρμόδιου Γραφείου Τύπου στη Γερμανία; Κι αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για την περίπτωση που η Φιλιππινέζα έχει άδικο σε αυτά που καταγγέλλει. Εκτός κι αν η φωλιά είναι (έστω και κάπως) λερωμένη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.