Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙAΛΙΣΤΩΝ - το μεγάλο ρίσκο του Παπανδρέου


Τελευταία αναφορά στα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις προσεχείς εθνικές εκλογές είναι το νεοϊδρυθέν- σήμερα- νέο κόμμα ,,Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών,,, υπό τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Είχαν προηγηθεί ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ, ΚΚΕ. Επίσης ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα βασικά σημεία του εκλογικού νόμου.

Για τον πρώην Πρωθυπουργό η κίνησή αυτή είναι μια μεγάλη «ζαριά» καθώς είτε θα επιτύχει και θα επανέλθει στην πολιτική σκηνή με τους δικούς του όρους, χωρίς συμβιβασμούς σε μια σειρά πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία συνεχώς έπρεπε σο παρελθόν να ικανοποιεί στο όνομα της ισορροπίας, είτε σε περίπτωση αποτυχίας να εκλεγεί θα σβήσει από τον πολιτικό χάρτη. 
Ο Παπανδρέου έχει τη δυνατότητα πλέον να καταθέσει τις δικές του απόψεις και να δράσει με τους δικούς του διαφορετικούς τρόπους.

Τα μειονεκτήματα του νέου κόμματος.
Ο Παπανδρέου έχει χρεωθεί τις αντιδράσεις τις κοινωνίας τα πρώτα δυο χρόνια της κρίσης, μιας κοινωνίας που έπαθε σοκ και ανακάλυψε στο πρόσωπο του Παπανδρέου τον υπαίτιο όλων των αρνητικών της χώρας την τελευταία 50ετία.
Επιπλέον, έχει φανατικά απέναντί του τα ΜΜΕ και κυρίως, τα μεγάλα κανάλια (π.χ. MEGA). 
Ενώ, παράλληλα, θα αντιμετωπίσει την επίθεση του ΠΑΣΟΚ ως «διασπαστής».
Τέλος, ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι λίγος για ένα κόμμα που ιδρύθηκε μόλις σήμερα.

Σε τι μπορεί να ελπίζει ο Παπανδρέου;
Ο Παπανδρέου απευθύνεται σε ένα μέρος της κοινωνίας που έχει συγκεκριμένες και "διαφορετικές" απόψεις, θέλει ριζικές αλλαγές στην νοοτροπία και το κράτος. 
Επίσης, η παράδοση του ονόματός του έχει αναφορές και στη γενιά που ήταν συνοδοιπόροι του Ανδρέα Παπανδρέου και οι οποίοι μένουν πιστοί.
Η υπερβολική κριτική και επίθεση που υπέστη κατά καιρούς, μπορεί να πέρασε σ ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, αλλά θεωρήθηκε άδικη από ένα άλλο.
Στο νέο κόμμα του Παπανδρέου θα συμμετέχει η πλειοψηφία των πολιτικά «αστέγων» πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Ενώ, φαίνεται να κερδίζει νέους που θέλγονται από τις ιδέες της συμμετοχικής δημοκρατίας.
Η σημερινή εκδήλωσή στην Αθήνα φάνηκε ιδιαίτερα πετυχημένη, όμως αυτό που μετράει είναι η κάλπη. Και σε αυτή πρέπει να λάβει τουλάχιστον 3%. Θα τα καταφέρει ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.