Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Η Μέρκελ ψηφίζει Τσίπρα ;


Σχόλιο της συντακτικής επιτροπής

Οι δημοσκοπήσεις που φέρουν εδώ και μήνες το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες οδήγησε πολλούς αξιωματούχος της ΕΕ αλλά και ΜΜΕ σε δηλώσεις σχετικά με τον κίνδυνο εξόδου της χώρας μας από την Ε.Ε. αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αυτό, όμως, οδήγησε σε 4 αντιδράσεις της ελληνικής και όχι μόνο, κοινής γνώμης. Οι 3 από αυτές είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι έχουμε:
Μια κατηγορία πολιτών να αγωνιά για το αύριο, ενδεικτικό είναι ότι μεταφέρθηκαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό από ελληνικές καταθέσεις, όπως πιστοποιούν και Έλληνες υπάλληλοι γερμανικών τραπεζών.  Αυτή όμως, είναι η μοναδική "αντίδραση" που εκφράζει αρνητικό κλίμα για το ΣΥΡΙΖΑ.
Διαμορφώθηκαν όμως και άλλες τρεις κατηγορίες που λειτουργούν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Η μια που θέλει όλη την αναταραχή με τις δηλώσεις και τα άρθρα, να είναι απλά σχέδια εκφοβισμού της κοινής γνώμης για να μην αλλάξει κυβέρνηση στην Ελλάδα και χάσουν οι δανειστές τα χρήματά τους.
Η δεύτερη, τόσο εντός και όσο εκτός των συνόρων, που θεωρεί τις παρεμβάσεις σε μια προεκλογική περίοδο απαράδεκτες και θεωρούν το θέμα ως μείζον ζήτημα δημοκρατίας.
Τέλος, κυρίως εκτός της χώρας, που βλέπουν την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ως μια λύση για να ξεκινήσει μια άλλη συζήτηση στην Ευρώπη ανατρέποντας τους συσχετισμούς, δίνοντας ένα πανευρωπαϊκό στίγμα στο αποτέλεσμα των εκλογών.
Έτσι, προς το παρών τουλάχιστον, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει κερδισμένος από τις εξωτερικές παρεμβάσεις.
Βέβαια, εκείνος που θα αποφασίσει τελικά, δεν είναι ούτε τα διεθνή ΜΜΕ ούτε οι Ευρωπαίοι αλλά οι Έλληνες πολίτες. Όμως, θυμίζουμε πως λειτούργησε η στήριξη της Μέρκελ στον Σαρκοζί κατά τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Απομένει να δούμε αν τελικά πράγματι πλανάται πάνω από τη χώρα το φάντασμα του  εκφοβισμού ή αν θα αποδειχτεί το ,,στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα,, στη περίπτωση που οι εξελίξεις θα είναι όχι οι επιθυμητές αλλά αυτές που πρόβλεψαν τα αρνητικά για τη χώρα δημοσιεύματα. Δηλαδή αν αποδειχθεί ότι είμαστε βαθιά νυχτωμένοι, να νομίζουμε ότι η Ευρώπη μπλοφάρει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.