Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Τα ψέματα για την βία στα γήπεδα

Σχόλιο της συντακτικής επιτροπής

Όσοι είμαστε φίλαθλοι και μας αρέσει να βλέπουμε από κοντά τους αγώνες ποδοσφαίρου γνωρίζουμε ότι κατά την είσοδό μας   μας ελέγχουν και μας παίρνουν ψιλά και αναπτήρες.
Όταν βλέπουμε συνεπώς, εκατοντάδες άτομα στο γήπεδο με λοστούς και ρόπαλα μπορεί να συμβαίνουν δυο πράγματα. Ένα, το απίθανο, που όμως δυστυχώς ισχυρίζονται οι ΠΑΕ, ότι τους το επιτρέπει -στα κρυφά- η αστυνομία και δεύτερο, το λογικό, να τους τα προμηθεύουν από μέσα, κάποιοι από τις ΠΑΕ.
Σε τι εξυπηρετεί η βία, όμως, τις ΠΑΕ θα αναρωτηθεί ένας λογικός φίλαθλος.
  
Κατά τα φαινόμενα, μάλλον εξυπηρετεί τους Προέδρους των ΠΑΕ, καθώς για να γίνουν αρεστοί στους φιλάθλους τους επιτρέπουν να "εκφράζονται". Και αυτό γιατί στη χώρα μας  οι Πρόεδροι των ΠΑΕ είναι και οι βασικοί μέτοχοι των ΠΑΕ, διαφορετικά από ότι ισχύει σε πολλές άλλες χώρες και στη Γερμανία. Πχ. αν σήμερα η συνέλευση της Μπάγερν ,,έριχνε,, τον Πρόεδρό της, τον Ρούμενιγκε, πιστεύει κανείς ότι την επόμενη μέρα θα είχε κάποιο πρόβλημα; Φυσικά και όχι. Στις ελληνικές ομάδες μπορεί κανείς να διώξει τους Αλαφούζο, Μαρινάκη, Μελισανίδη και Σαββίδη. Αν δε αποφασίσουν να φύγουν από μόνοι τους και δεν παραδώσουν σε κάποιον με οικονομική επιφάνεια, κινδυνεύουν οι ομάδες να καταστραφούν οικονομικά.
Ο λόγος που οι φίλαθλοι είναι σχετικά ήσυχοι στους ευρωπαϊκούς αγώνες είναι ότι κανένας Πρόεδρος δεν θέλει να χάσει εκατομμύρια ευρώ, καθώς τα μέτρα είναι αυστηρά και οι τιμωρίες μεγάλες.

Η βια, όμως δυστυχώς, εξυπηρετεί και σε κάτι ακόμη. Η όποια τιμωρία καταλογιστεί στην ομάδα που είναι υπαίτια για τα επεισόδια θα χρησιμοποιηθεί από την αντίστοιχη ΠΑΕ για να δικαιολογήσει στους φιλάθλους της, γιατί δεν πήρε το πρωτάθλημα ή δεν μπόρεσε να βγει στους ευρωπαϊκούς αγώνες ή αποβιβάστηκε. Έτσι, η χρονιά μπορεί αθλητικά να χαθεί, αλλά οι φίλαθλοι θα νιώθουν ότι είναι οπαδοί της καλύτερης μεν, αλλά αδικημένης ομάδας.
Κατά συνέπεια αν αύριο ο Ολυμπιακός δεν στεφθεί πρωταθλητής θα ξεσπάσουν πάλι διαμαρτυρίες για τις επόμενες "χούντες". Γιατί οι Πρόεδροι των ΠΑΕ δεν είναι μόνο Πρόεδροι των ΠΑΕ, αλλά μεγαλοεπιχειρηματίες και χρησιμοποιούν τις ομάδες για τους δικούς τους σκοπούς και σχεδιασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.