Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Τι είπε ο Helmut Schmidt για Ελλάδα, αποζημιώσεις, Ουκρανία και AfD

Ο 96χρονος πρώην καγκελάριος, Helmut Schmidt ( η σκέψη του θεωρείται στρατηγική ακόμη και στην ηλικία αυτή) έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα της επικαιρότητας στην χθεσινή εκπομπή της Sandra Maischberger.

Για τη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας: Όταν την δεκαετία του 70 έγιναν συζητήσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως 12ο μέλος είχε τις ενστάσεις του. Οι ενστάσεις κυριαρχούσαν γύρω από το γεγονός ότι ένας εκατομμυριούχος, όπως ο Ωνάσης δεν πλήρωνε φόρους στην ίδια του τη χώρα και ότι δεν λειτουργούσε ο κρατικός και δημόσιος μηχανισμός. Η επιμονή, όμως, του Ζισκάρ ντ Εσταίν να επιβραβευθούν οι χώρες που, σχεδόν ταυτόχρονα, και με ίδιες δυνάμεις ανέτρεψαν τις δικτατορίες (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία) οδήγησε στην ένταξη των χωρών αυτών.
Πιστεύει δε ότι είναι αναπόφευκτο ένα κούρεμα τους χρέους.

Για τους Τσίπρα, Βαρουφάκη: Στο ερώτημα, ποια άποψη έχει για τους δυο πολιτικούς απάντησε ότι δεν τους γνωρίζει. Στην επιμονή της δημοσιογράφου για την εικόνα που εισπράττει από τον τρόπο που κινούνται οι δυο πολιτικοί εκφράστηκε αρνητικά.

Για τις αποζημιώσεις: Θεωρεί λάθος την αντίδραση της Γερμανίας απέναντι στις απαιτήσεις της Ελλάδας ακόμη και αν αυτό προκαλέσει μια σειρά από διεκδικήσεις και από άλλες χώρες.

Για την Ρωσία: Θεωρεί ότι δείχνει να αποτελεί «φόβο», αλλά επισήμανε ότι δεν είναι σίγουρος ότι στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ αποτελούν λιγότερο «κίνδυνο».
Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα τελικά στην Ουκρανία και αυτό επειδή δεν το θέλει κανείς. Για τον Πούτιν, τόνισε ότι κάνει αυτό που θα έκανε κάθε αρχηγός κράτους επισημαίνοντας ότι είναι ,,παιδικά παιχνίδια,, η πολιτική της Ε.Ε. να ανοίγεται τόσο πολύ στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και να προκαλεί στην ουσία την Ρωσία.

Για το AfD (κόμμα αντίστοιχο με τους ΑΝΕΛ): Το χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς ακροδεξιό κόμμα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς σε όλες τις δημοκρατίες υπάρχουν ακροδεξιά και ακροαριστερά σχήματα.

Τέλος, ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας θεωρεί την μεγάλη και ραγδαία αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.