Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ήρθε η ώρα από τη δημιουργική ασάφεια να περάσουμε στην δημιουργική ενότητα. Ο διχασμός βοηθάει τους "άλλους"

 
Σχόλιο της συντακτικής επιτροπής

Χωρίς ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις δύσκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς μερικές - τουλάχιστον -από τις προτάσεις της τρόικας. Γιατί να αρνείται την φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών, την φορολόγηση της κινητής τηλεφωνίας, γιατί να επιμένει ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα φέρει αύξηση των εσόδων, όταν έχουμε το παράδειγμα με το πετρέλαιο πριν μερικά χρόνια όπου έπεσε η ζήτηση, άρα δεν έφερε οικονομικό αποτέλεσμα.
Επίσης, δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τι προέκυψε από την μέρα που δήλωσε η τρόικα (την Δευτέρα) ότι οι προτάσεις αποτελούν σοβαρή βάση συζήτησης, αφού ετοιμάστηκαν από κοινού με τους εταίρους, ως σήμερα

Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Η κυβέρνηση σίγουρα έκανε πολλά λάθη τακτικής και πληρώνει, σε μεγάλο βαθμό, την ρητορεία και τον επιθετικό λαϊκισμό που εξέθρεψε, αλλά τη στιγμή αυτή προέχει το μέλλον της χώρας.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων που βρίσκονται στις Βρυξέλλες, Σαμαρά, Θεοδωράκη, Γεννηματά και να συμφωνήσουν το επόμενο μεγάλο βήμα, ως αποτέλεσμα μιας βάσης εθνικής ενότητας.

Ήρθε η στιγμή όλοι μαζί να εξετάσουν το συμφέρον και μόνο το συμφέρον της χώρας. Να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όλοι μαζί. Όποια κι αν είναι η απόφαση.

ΥΓ Ο Καμμένος οφείλει- έστω αυτή την ύστατη ώρα - να σταματήσει  τις εμπρηστικές και διχαστικές δηλώσεις (ή να απομονωθεί). Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι ο διχασμός βοηθάει τους "άλλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.