Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Υψηλή η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην ΕΈ- Στη δεύτερη θέση η Ελλάδα (vid)

Στη δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ευρώπη βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που εκδίδουν ετησίως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Στην πρώτη θέση βρίσκονται η Κύπρος, η Μάλτα και το Λουξεμβούργο (μετρώντας την ποιότητα υδάτων στις λίμνες και τα ποτάμια τους), που είχαν το απόλυτο 100% στην ποιότητα υδάτων και δεύτερη η Ελλάδα με 97%.

Η χώρα μας, όμως, ελέγχθηκε σε σαφώς πολλαπλάσιες περιοχές κολύμβησης σε σχέση με τις πρώτες χώρες, καθώς αξιολογήθηκαν 1.540 ακτές, έναντι των 112 της Κύπρου, 87 της Μάλτας και 11 ποταμιών και λιμνών του Λουξεμβούργου.

Από τα 1.540 σημεία που ελέγχθηκαν, αξιολογήθηκαν τα 1.518, καθώς τα υπόλοιπα 22 μετρήθηκαν για πρώτη φορά και δεν μπορούν να συνυπολογιστούν (αν και έχουν νερά εξαιρετικής ποιότητας). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα:

-1.495 σημεία κολύμβησης χαρακτηρίζονται «εξαιρετικής ποιότητας». Όλα πλην ενός βρίσκονται σε παράκτιες περιοχές.

-23 σημεία χαρακτηρίζονται «καλής ποιότητας».

-Κανένα σημείο δεν χαρακτηρίστηκε επαρκούς ή ανεπαρκούς ποιότητας.

Στην έκθεση του ΕΟΠ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συγκρίνεται η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, κατόπιν δειγματοληψίας, σε περισσότερες από 21.000 παράκτιες και εσωτερικές περιοχές κολύμβησης σε όλη την ΕΕ, την Ελβετία και την Αλβανία.

ΠΗΓΗ ΕΟΠ (www.eea.europa.eu)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.