Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Η μόνιμη επιτροπή της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς στην Ιταλία

Με το σύνολο των εκπροσώπων της «Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας», που πήραν μέρος στο 10ο Συνέδριο τους, στο ιστορικό κτίριο  Complesso San Domenico Maggiore στη Νάπολη, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής συνεχάρη την ομογένεια της Ιταλίας και δήλωσε στρατευμένος στην πρωτοβουλία της, για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού  από τον ΟΗΕ, καθώς και για την πρόσφατη επαναφορά της Οδού των Ελλήνων «VIA DEI GRECI» στο κέντρο της Νάπολης, δρόμο που περνά μπροστά από την πρώτη Εκκλησία(1518) των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της ιστορικής διασποράς εκτός Ελλάδος, μετά την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως. Η οδός αυτή, μετά από αιώνες, είχε καταργηθεί ως «Οδός Ελλήνων»  από το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι το 1923 και επανήλθε τώρα από το φιλέλληνα δήμαρχο της Νάπολη  Λουίτζι ντε Ματζίστρις.
Το παρών του στο συνέδριο της Ελληνικής Ομογένειας Ιταλίας έδωσε ο πρόεδρος της «Φιλελληνικής Εταιρίας Ιταλίας»,  πρώην δήμαρχος στην περιοχή της Νάπολη Marco Galdi.
Οι σύνεδροι στο τέλος των εργασιών Συνεδρίου εξέλεξαν νέο εννεαμελές συμβούλιο, του  οποίου η νέα Πρόεδρος προέρχεται από την περιοχή της Μεσσήνας και είναι η Όλγα Νάσση. Νέος Αντιπρόεδρος εξελέγη από την περιοχή του Παλέρμο ο  Χαράλαμπος Τσολάκης και νέος Γραμματέας θα είναι από την περιοχή της Νάπολη, ο Ανδρέας Ανδρέου. Νέος ταμίας θα είναι ο Ματθαίος Γιαννισόπουλος από τη περιοχή του Μιλάνο και μέλη του Δ.Σ.  εξελέγησαν οι: Μαρία Πια Ορρού, Αθανάσιος Λιόσσης, Τάκης Καρυτινός Κώστας Μίχος και Δημήτρης Πώχος.

Πηγή: Μόνιμη Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου