Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

H Δάφνη Πατακιά Shooting Star

Mε οικοδεσπότη τον Γερμανό ηθοποιό Ντάνιελ Μπρουλ διεξήχθη την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο η τελετή αναγνώρισης των Ευρωπαίων Shooting Stars της εφετινής χρονιάς. Οι Shooting Stars που κάθε χρόνο επιλέγει στο φεστιβάλ Βερολίνου είναι οι πολλά υποσχόμενοι ηθοποιοί Ευρωπαϊκών χωρών. Μάλιστα ο ίδιος ο Μπρουλ είχε επιλεγεί ως Shooting Star το 2003, την περίοδο της μεγάλης επιτυχίας του, «Goodbye Lenin!».
Το ελληνικό ενδιαφέρον στην εφετινή τελετή είναι ότι ανάμεσα στους 10 διακριθέντες υπάρχει και μια ελληνική παρουσία, η νεαρή ηθοποιός Δάφνη Πατακιά, η οποία εμφανίζεται στην ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το ξύπνημα της Ανοιξης» (θα παιχτεί αργότερα στην Ελλάδα). Ελληνίδες ηθοποιοί που κατά την διάρκεια του θεσμού έχουν επίσης επιλεγεί ως Shooting Stars από το φεστιβάλ Βερολίνου είναι η Αθηνά Μαξίμου και η Εβελίνα Παπούλια.
Οι Kάσεϊ Mότετ Κλέιν (Ελβετία), Mάρθα Κάνγκα Aντόνιο (Bέλγιο), Mαρία Βαλβέρδε(Ισπανία), Σάρα Σεραϊότσο (Iταλία), Λou ντε Λααζ (Γαλλία), Ράινουτ Σόλτεν Βαν Ασατ (Ολλανδία), Tιάνα Λάζοβιτς (Κροατία), Γιέλα Χάασε (Γερμανία) και Ατλι Οσκαρ Φγιάλαρσον (Ισλανδία), είναι οι υπόλοιποι εφετινοί Shooting Stars.

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.