Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Δυο (;) οι συνδυασμοί στην εκλογή ΔΣ στο Συνέδριο της ΟΕΚ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : 


------------------------------------------------------------------
Πληροφορία της τελευταίας στιγμής θέλει και τρίτο συνδυασμό να κατεβαίνει στην εκλογή ΔΣ με επικεφαλής αντιπρόσωπο της ΕΚ Ντίσελντορφ
-------------------------------------------------------------------
Δυο θα είναι τελικά οι συνδυασμοί που θα κατέβουν σήμερα για εκλογή νέου ΔΣ στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚ) που θα ολοκληρωθεί σε λίγες ώρες. στην Κολωνία.
Ο ένας συνδυασμός -κοινός- θα αποτελείται από υποψηφίους παρατάξεων που στηρίζουν η ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΗΜΑ και ο άλλος συνδυασμός  από υποψηφίους που στηρίζει το ΚΚΕ.
Οι σύνεδροι που θα ψηφίσουν δύσκολα θα ξεπεράσουν τους 40 και θα εκπροσωπούν 18 Κοινότητες (οι αριθμοί μπορεί να αλλάξουν λίγο λόγω προσέλευσης νέων αντιπροσώπων την 2η μέρα του συνεδρίου).
Ο ενιαίος συνδυασμός δημιουργήθηκε με βάση τη συμφωνία ότι στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν δυο συνέδρια (πολιτικό και οργανωτικό), ευρύτερος διάλογος στις Κοινότητες και στην κοινωνία για το μέλλον των Κοινοτήτων.
Η πρόταση των συνέδρων (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΗΜΑ) το ΔΣ να έχει θητείας που θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά το καταστατικό συνέδριο δεν έγινε αποδεκτή από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Τα αποτελέσματα αναμένονται να αναδείξουν 9-11 έδρες για το κοινό ψηφοδέλτιο και 4-6 έδρες για το συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ.
Νέα αρχή για τις Κοινότητες στην Γερμανία ή κύκνειο άσμα;
Θα φανεί σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου