Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Αναγόρευση Υπ. Παιδείας Βαυαρίας σε επίτιμο διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών

Στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αναγόρευσης του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Επιστημών και Τεχνών της Βαυαρίας, Dr. Ludwig Spaenle, σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

"Ο κ. Spaenle διακρίνεται για τα φιλελληνικά του αισθήματα και από τη θέση του έχει εργαστεί συστηματικά για τη διάδοση της ελληνικής παιδείας και την ενίσχυση των ελληνικών σχολείων στη Βαυαρία." αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο.

Την προσφώνηση έκανε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ακουλούθησε η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του Υπουργού Βαυαρίας από τον καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Παπυρολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αμφλόχιο Παπαθωμά.

Ο νομικός σύμβουλος του ελλ. Υπουργείου Γ.  Βλαχόπουλος με τον Spanele
Στη συνέχεια έγινε η ανάγνωση των κειμένων του ψηφίσματος της Σχολής, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, καθηγήτρια Ερασμία - Λουίζα Αθ. Σταυροπούλου.

Την παρένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγήτρια Ελένη Μ. Καραμαλέγκου ακολούθησε η ομιλία του Υπουργού Παιδείας της Βαυαρίας Ludwig Spaenle.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.