Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Mήνυμα της Βανέσα Ρεντγκρέιβ για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (BINTEO)


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου), η αναγνωρισμένη Βρετανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, στέλνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καλεί όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν να βοηθούν τους ανθρώπους σε ανάγκη.

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε ένα
συγκλονιστικόσποτ αφιερωμένο στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για να μας θυμίσει, εμφανώς συγκινημένη, πως η βοήθειά μας προς τους πρόσφυγες δεν είναι ζήτημα γλώσσας, φυλής, χρώματος ή θρησκείας αλλά ζήτημα ανθρωπιάς.

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, τις δύο φορές που επισκέφθηκε την Ελλάδα τους προηγούμενους μήνες, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ορισμένες από τις δράσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και να εκφράσει την αλληλεγγύη της. «Όταν ήρθα στην Ελλάδα ένιωσα ότι οι Έλληνες πολίτες, ανταποκρίνονταν με την καρδιά τους και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

Τους αντιμετώπισαν με ανθρωπιά», δήλωσε. «Στην Ελλάδα, μίλησα με πολλούς πρόσφυγες και τους υποσχέθηκα να μεταφέρω τη φωνή τους στον υπόλοιπο κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη μπορεί να τους φροντίσει απλά δεν θέλει να το κάνει. Κατηγορώ τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις γι’ αυτό, καθώς θα έπρεπε να είχαν διασφαλίσει νόμιμη και ασφαλή διέλευση στους πρόσφυγες. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε. Εγώ το κάνω υποστηρίζοντας σημαντικές οργανώσεις όπως είναι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Πηγή: Γιατροί χωρίς Σύνορα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου