Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η Αλεξάνδρα Γκράβας στην Κίνα (Βίντεο)

Το πρόγραμμα της διεθνούς μετζοσοπράνο Αλεξάνδρας Γκράβας GREEK INSPIRATIONS, αποτέλεσε την αφορμή για να πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, εβδομάδα αφιερωμένη στην ελληνική μουσική στην Κίνα.

Το εθνικό θέατρο της πόλης Σιαμέν (Xiamen) της περιφέρειας Gulangyu, γνωστή και με το όνομα “the piano island” προσκάλεσε την Αλεξάνδρα Γκράβας (γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Φραγκφούρτη), να παρουσιάσει μαζί με τους συνεργάτες της, μουσικό πρόγραμμά της. Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το GREEK INSPIRATIONS, που το 2015 ταξίδεψε στην Χιλή, Βραζιλία, Μεξικό, Γερμανία και Βρυξέλλες και στο κοινό της Κίνας.

Μεταξύ άλλων ακούστηκαν των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Κωσταντινίδη,
Κώστα Γιαννίδη. Η Αλεξάνδρα Γκράβας συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα της εβδομάδας και έργα των Κλάρα Σούμαν, Κλοντ Ντεμπισί, Χένρι Περσέλ, Κάρλος Γκουστάβο, Λούντβιχ Β. Μπετόβεν, Γιόχαν Μπραμς, Αντόνιν Ντβόρζακ και Άστορ Πιατσόλα.

Ωστόσο το βάρος δόθηκε στην ελληνική μουσική με το πρόγραμμα να διαφοροποιείται στις τέσσερις βραδιές που πραγματοποιήθηκαν συνολικά. Η διεθνής μετζοσοπράνο είχε στο πλευρό της κορυφαίους τον πιανίστα Πέτρος Μπούρας, την Δήμητρα Τριαναταφύλλου στο βιολί, την Μαρίνα Κολοβού στο βιολοντσέλο τον βαρύτονο Νικόλαο Ζιάζιαρη, καθώς και τη Βιβή Γκέκα στο μαντολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.