Άποψη του ελληνικού σχολείου Νυρεμβέργης |
Επίσης, τον χαιρετισμό του Προέδρου Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης Διονύση Κωνσταντάτου στην κεντρική εκδήλωση γα τα 50χρονα γενέθλια των ελληνικών σχολείων μπορείτε να την διαβάσετε στο λινκ
Τι προσέφεραν τα Ελληνικά Σχολεία Νυρεμβέργης
Η χορωδία του ολοήμερου σχολείου
Κατά την ίδρυσή του το Σχολείο σκόπευε στην απλούστευση της ζωής των ελληνοπαίδων της Νυρεμβέργης. Τα παιδιά μέσα στο σχολείο αυτό δεν είχαν το επιπλέον πρόβλημα της γερμανικής γλώσσας που, τουλάχιστον στην αρχή, σήκωνε τοίχους στην επικοινωνία μεταξύ των Ελλήνων και των Γερμανών συνομήλικων. Η απομάκρυνσή τους από το περιβάλλον του χωριού ή της πόλης στην οποία ζούσαν στην Ελλάδα ήταν ένας σοβαρός ψυχολογικός παράγοντας που θα είχε ενδεχομένως αρνητικές συνέπειες για τα ίδια τα παιδιά. Τώρα αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα οικείο σχολικό περιβάλλον, τουλάχιστον από την πλευρά της γλώσσας. Έτσι, λοιπόν, έρχεται σιγά σιγά η ενσωμάτωσή τους στο νέο τους περιβάλλον απολαμβάνοντας πρώτα τη ζεστασιά που τους προσφέρει το καθημερινό άκουσμα των ήχων του οικείου ελληνικού αλφάβητου και το παιχνίδι με συνομήλικούς τους που μιλούν την ίδια γλώσσα.
Η Γεν. Πρόξενος Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου |
Ministerialrat Dr. Rolf Kussl |
Η ύπαρξη του σχολείου αυτού κράτησε τον Ελληνισμό της περιοχής μας κοντά. Άπειρες φορές διαφημίστηκε η Ελλάδα μέσω του σχολείου μας. Σε πολλές επίσημες εκδηλώσεις με τους μαθητές
παρουσιάστηκε μέσω των μαθητών μας, είτε χορεύοντας είτε τραγουδώντας είτε φορώντας τις πανέμορφες τοπικές ενδυμασίες, η Ελλάδα, η ελληνική κουλτούρα και η ελληνική ψυχή.
Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Τζίνης Κωνσταντίνος
Ας μη λησμονούμε το πλήθος των επιστημόνων που έχουν φοιτήσει στο σχολείο μας. Πολλοί από αυτούς έχουν επαναπατριστεί και άλλοι βρίσκονται στη Γερμανία. Στελέχη βιομηχανιών και βιοτεχνιών ήταν και είναι απόφοιτοι των σχολείων μας. Ας μην ξεχνούμε και τους ελεύθερους επαγγελματίες που κι αυτοί δίνουν την δική τους νότα στην οικονομική ζωή της Νυρεμβέργης και όχι μόνο. Ασφαλώς υπάρχει και η άλλη πλευρά όπως με απόφοιτους κάθε σχολείου.
Με την εισαγωγή κι εφαρμογή της κατεύθυνσης του M-Zug (Mittlere-Reife-Zug) στο ελληνικό σχολείο οι Έλληνες μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν έναν αναγνωρισμένο γερμανικό τίτλο, το Mittlerer Schulabschluss, με καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής εκπαίδευσης ή περαιτέρω σχολικής σταδιοδρομίας στη Fachoberschule με στόχο το γερμανικό Abitur.
Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών μας στις εξετάσεις του Qualifizierender Hauptschulabschluss (Quali) και Mittlerer Schulabschluss (MSA) σχεδόν κάθε χρόνο, δε διαφεύγουν της προσοχής των συνεργαζόμενων γερμανικών σχολείων και αρχών και επιβεβαιώνουν την ορθότητα της εισαγωγής της κατεύθυνσης Μ-Zug.
Η Πρόεδρος του Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ Βασιλεία Τριάχρη
Ο θεσμός του ΔΙΓΛΩΣΣΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ που άρχισε πριν λίγα χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο, χρειάζεται μεγαλύτερο ζήλο από την ελληνική πολιτεία για την ποιοτική βελτίωσή του και για την καλά προγραμματιμένη συνέχισή του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου να επαναφέρει την ελπίδα για την απόκτηση του καθεστώτος του «αναγνωρισμένου σχολείου», οπότε οι τίτλοι του σχολείου αναγνωρίζονται αυτόματα από το Βαυαρικό Υπουργείο Παιδείας και όλες τις αρχές.
Είθε να λαμβάνονται πάντα οι σωστές αποφάσεις σχετικα με την ομαλή λειτουργία του Ελληνικού Σχολείου Νυρεμβέργης ώστε να μην προκαλούνται αρνητικές επιπτώσεις στους μαθητές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.