Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ανοιχτή επιστολή ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ για σχολικό κτίριο

Σε ανακοίνωση - ανοιχτή επιστολή - προχώρησε σήμερα η Ένωση Ελληνικών Συλλόγων Μονάχου για το σχολικό κτίριο κάνοντας μια συνολική αναφορά στο ιστορικό, στην αναγκαιότητα νομικής διεκδίκησης, τις προτεραιότητες για τον Ελληνισμό, την στάση της γερμανικής πλευράς. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση :



⦁    ΟΡΘΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. 
⦁    ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ.
⦁    ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ.
⦁    ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η „ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ“ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ, ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.
⦁    Οι ρήτρες και οι ποινές που επικαλείται η πλευρά του Δήμου, δεν αφορούν το προχωρημένο στάδιο  μιάς μεγάλης  βαρειάς κατασκευής 14.500 τετρ.μετρ., ιδιαίτερα όταν όλο το ποσό της χρηματοδότησης της επένδυσης έχει κατατεθεί δύο φορές ως εγγύηση, από την ελ. Πολιτεία  (18.774.464,33 Ευρώ ). 

           Σχολεία χτίζονται, δεν γκρεμίζονται.
                 
⦁    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Η γραμμή άμυνας για την διεκδίκηση της ιδιοκτησίας του οικοπέδου και της μη κατεδάφισης του σχολικού οικοδομήματος, είναι αυτή της δικαστικής προστασίας, μέσω της νομικής οδού και της καταγγελίας της απόφασης του Δημοτικής Αρχής, ως καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος από πλευράς του Δήμου, η οποία  απαγορεύεται από το Νόμο.
Μετά από έρευνες που έχουμε κάνει, έχουμε διαπιστώσει ότι, η χρήση της έννοιας της ρήτρας και των συνεπειών της, κρίνονται από το Νόμο με ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της πλευράς μας, διότι είναι εξασφαλισμένη και εγγυημένη η χρηματοδότηση του έργου, εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας και τα έργα του  κτιρίου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής.
Ειδικευμένοι στις μεγάλες κατασκευές παίρνοντας υπόψιν τα παραπάνω (εγγυημένη χρηματοδότηση και προχωρημένο στάδιο κατασκευής) χαρακτηρίζουν την απόφαση του Δήμου ως πρωτοφανή.
Αντίθετα εάν τα έργα ήταν σε αρχικό, μικρό στάδιο κατασκευής, τότε θα είχε πραγματικά δίκαιο η πλευρά του Δήμου να ενεργοποιήσει τη ρήτρα συμβολαίου.
Η ελληνική Παροικία ομόφωνα εκφράζει το αίσθημα  της  μη  παραίτησης στη διεκδίκηση  του ελληνικού σχολικού κτιρίου.
Το κόστος της απώλειας του σχολικού κτιρίου θα είναι τεράστιο για το δημόσιο συμφέρον του ελληνισμού, τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Παροικίας των 30.000 Ελλήνων του Μονάχου
Αυτό που διεκδικούμε δεν μας το χαρίζουν αλλά το δικαιούμαστε εκ του νόμου.  Έχουμε δικαίωμα στην ισονομία .
Είμαστε, εδώ και 50 χρόνια, ισότιμα φορολογούμενοι πολίτες μιας οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά ενεργά ενταγμένης πολυπληθούς κοινότητας, στην ζωή της πόλης του Μονάχου και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό.
Έχουμε δικαίωμα στην ισοτιμία .    
⦁    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΕΝΩ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ„ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ.
Και γιατί  όλα αυτά;
Διότι σύμφωνα με την γνώμη τους:
"Das benachbarte Michaeli-Gymnasium ist trotz Anbauten schon wieder überfüllt, zudem benötigt das Viertel Krippenplätze. Auch der Sportverein FC Phönix braucht Flächen für Sportbetrieb und  Vereinsheim " .
" Der Stadtrat korrigiert nach 15 Jahren eine falsche Entscheidung “.
(Πρόεδρος του συνοικιακού συμβουλίου - Bezirksausschuss-  SPD, 21.07.2016, SZ)
„Το Δημοτικό Συμβούλειο διωρθώνει , μετά από 15 χρονια , μια λάθος απόφαση “, που πάρθηκε κατά την διάρκεια  της θητείας του  δημάρχου  CHRISTIAN UDE.
Δηλαδή  υπάρχουν μόνο οι τοπικές δικές τους ανάγκες, δηλ. των Γερμανών συμπολιτών μας;
Στην λογική  του...., „αυτοί και εμείς“;
Δεν καταστρατηγείται  για την  πολυπληθή κοινότητα των 30.000 Ελλήνων η έννοια του συμπολίτη, της ισονομίας και της ισοτιμίας, η έννοια του κράτους δικαίου ;
ΠΡOΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ:  
                                                                                                                                                                                 „ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ“.
Griechische Schule: Das Aus ist besiegelt. Keine Chance für die Griechen ).
 Επαναλαμβάνουμε  είναι δηλώσεις που γίνονται την ώρα που καλούσαν την ελληνική πλευρά σε συνομιλίες.
Απευθύνονταν με δημοσιεύματα και δηλώσεις προς την γερμανική κοινωνία της πόλης και το αντίστοιχο  εκλογικό  κοινό, με το ίδιο παραπλανητικό περιεχόμενο πληροφόρησης, μέσω πληθώρας δημοσιευμάτων από όλο τον τύπο της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της ναυαρχίδας τους, την SZ.
Αντίθετα στην διαπραγμάτευση με την ελληνική Πολιτεία καλλιεργείτο κλίμα θετικής διάθεσης και προσδοκιών για εξεύρεση λύσης, που ήταν σε αναντιστοιχία  του αρνητικού κλίματος που καλλιεργούσαν σε όλα τα ΜΜΕ  , πάντα σε  υποτιμητικό ύφος ( Stadtrat hat die Nase voll. Aus für die Griechische Schule. 27.07.2016).
Τα μηνύματα   των πραγματικών τους προθέσεών τους ήταν εδώ και πολλούς μήνες με σαφήνεια διατυπωμένα και συντονισμένα.
Η ενημέρωση της  ελληνικής Πολιτείας ως προς αυτά τα σαφή δεδομένα ήταν εντελώς ελλιπής.
Γνώριζε επαρκώς η ελληνική Πολιτεία την συνολική εικόνα της διαπραγμάτευσης;
Την ώρα που ο δήμος Μονάχου την καλούσε να καταθέσει αξιόπιστη πρόταση ( επί της ουσίας ζητούσε να καταθέσει τα απαιτούμενα  χρήματα  και  η πολιτεία αυτό ενώ το έπραξε) , ο κ. Αντιδημάρχος, την 19η Ιουλίου στην SZ, έδεινε άλλη εικόνα της διαπραγμάτευσης;
Σε κλίμα άρνησης δήλωνε χαρακτηριστικά ότι:" Die großen Rathausfraktionen wollen den Griechen keine weitere Chance einräumen “ ( Οι μεγάλες δημοτικές παρατάξεις θέλουν να μην παραχωρήσουν καμία ευκαιρία στους Έλληνες.).
Ο δε Sprecher της CSU κ. Ewald καλούσε   " Anstatt wieder mit Gegenmaßnahmen zu drohen, sollte die griechische Seite die Konsequenzen akzeptieren ". (21.07.2016 SZ).

ΕΝΩ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Τρεις μέρες μετά την πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν το οικόπεδο πίσω (της 20.07.2016,), γίνεται κυβερνητική παρέμβαση και ο Δήμος αλλάζει ξαφνικά στάση, παραδίδει τα κλειδιά στην ελληνική πλευρά και καλεί σε νέα διαπραγμάτευση.
Βέβαια ο Δήμος ομολογεί   δίχως να καλύπτεται ότι , "Auch um diplomatischen Verwerfungen zu verhindern, kam das Kommunalreferat diesem Gesprächswunsch nach"
„Για να αποφύγουμε διπλωματικό ρήγμα, ανταποκρίθηκε το Kommunalreferat στην επιθυμία για συνομιλίες“.
Υπογράφουν Schmid und Markwardt  (αφορά τις συνομιλίες με καταληκτική ημερομηνία 07.09.2016 ).
Ομολογούν ουσιαστικά ότι δεν καλούν σε συνομιλίες για εξεύρεση λύσης, αλλά για να αποφύγουν διπλωματικό ρήγμα.
Ενώ  ο κ.Μαρκβαρτ δήλωνε με επιστολή του, ότι:
 „ο δήμαρχος κ.Ράιτερ τον ενημέρωσε, ότι οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου επιθυμούν να επιμένουν στην απόφαση της 20.7.16 ( επιστροφής του οικοπέδου ) και εφόσον υπάρξει σταθερή πρόταση από την ελληνική Δημοκρατία θα βοηθήσει στην απόκτηση εναλλακτικού οικοπέδου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεσμεύεται για κάποιο συγκεκριμένο ακίνητο“.  
Ομολογία προειλημμένης απόφασης και  συνέχιση πνεύματος καλλιέργειας προσδοκιών.
Μετά την οριστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με επιστολή της η ομάδα της SPD  σε δημοσιευμένη ανακοίνωσή της δηλώνει ότι:
„ διαπιστώθηκε έντονα η έλλειψη εμπιστοσύνης όσον αφορά τις νέες προθεσμίες αποπεράτωσης του έργου  και την δυνατότητα τήρησης του χρονοδιαγράμματος“. (24.10.2016)
Αυτό τα λέει όλα, ως προς τις πραγματικές προθέσεις των παρατάξεων του Δήμου και επιβεβαιώνεται στις παραπάνω αναφορές μας.
Είναι χαρακτηριστκό ότι δεν αναφέρουν αδυναμία χρηματοδότησης και αποπεράτωσης του μεγάλου έργου, αλλά έλλειψη εμπιστοσύνης.
Δεν συγκαλύπτεται εύκολα ότι το εγχείρημα της κατασκευής ελληνικού σχολικού κτιρίου δεν έχει να κάνει με προθέσεις και κλίμα εμπιστοσύνης, αλλά με δικαίωμα που απορέει εκ του νόμου και δεν ακυρώνεται „ελαφρά τι καρδία“.
Δεν μας το χαρίζουν, το δικαιούμαστε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Ο Δήμαρχος για πρώτη φορά δεν εμφανίζεται στις προβεβλημένες από τον τύπο εκδηλώσεις της Ελληνοβαυαρικής καΙ των Θεοφανείων και δεν ανταποκρίνεται θετικά σε συνάντηση με τον Υφυπουγό Παιδείας, καθηγητή Πανεπιστημίου και Πρύτανη κ. Πελεγρίνη.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
Συχνοί και χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι και οι αναφορές, έγκυρων γερμανικών εφημερίδων γύρω από το πρόβλημα των μεγάλων δημόσιων κατασκευών.
⦁    Eitle Projekte, grosse Risiken.
⦁    Kosten- und Zeitüberschreitungen „nicht immer vermittelbar „
⦁    Hauptflughafen ist nur ein Beispiel von vielen.
(  τίτλος της FAZ- Wirtschaft  για το  „νέο γεφύρι της Άρτας“ του αεροδρομίου Βερολίνου ).
Επίσης η κατασκευή της Elbphilarmonie  στο Αμβούργο είναι επίκαιρο παράδειγμα και αναφέρουμε γνωστό χαρακτηριστικό πρόσφατο δημοσιεύμα:
„Die Projektentwicklung war gegenzeichnet von massiven Kosteneinsteigerungen und erheblichen zeitlichen Verzögerungen. Die Fertigstellung des Gebäudes war zunächst für 2010 geplant, wurde im Laufe der Entwicklung jedoch mehrfach verschoben. Die Plaza wurde am 4. November 2016 eröffnet“.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την κλιμάκωση των υπερτιμολογήσεων και το μέγεθος των προβλημάτων που είχε να αντιμετωπίσει ο Δήμος Αμβούργου. Προυπολογισμός 2006: 241 εκ. Ευρώ, 2012: 576 εκ. Ευρώ, 2013: 789 εκ. Ευρώ.Υπέρβαση Προυπολογισμού 547 εκ. Ευρώ. (03.11.2016, NDR)
Φυσικά ο δήμος της πόλης του Αμβούργου κάτω από το βάρος αυτών των σοβαρών προβλημάτων, δεν αποφάσισε το γκρέμισμα της κατασκευής, διότι το έργο εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης του.
Αντίθετα, ξεκάθαρα ο δήμος Μονάχου,χωρίς να έχει πρόβλημα υπερτιμολογήσεων και χρηματοδότησης του έργου, δεν πήρε υπόψιν του τις ανάγκες των 30.000 Ελλήνων συμπολιτών του, αλλά την εξυπηρέτηση των τοπικών „δικών τους“ αναγκών.
Είναι φανερό, με αφορμή τις προαναφερόμενες εξελίξεις, ότι η Παροικία- Κοινότητα των 30.000 Ελλήνων:
1.    πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίζει τα συμφέροντά της,
2.    να αναγνωρίζει και να αναδείχνει την αξία και τον ρόλο της, στην τοπική κοινωνία της ισχυρής και δυναμικής πόλης του Μονάχου,
3.    αποτελεί ισχυρή πληθυσμιακή ανεγνωρισμένη ομάδα προώθησης συμφερόντων, που για να τα εξασφαλίζει, πρέπει να  συμμετέχει μαζικά στην πολιτική ζωή της πόλης του Μονάχου (δημοτικές εκλογές, τοπικά συμβούλια, ανάδειξη Έλληνα Δημοτικού Συμβούλου, συμμετοχή στα γερμανικά κόμματα),
4.    συνδέει με σοβαρούς ιστορικούς δεσμούς τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βαυαρίας.
Ως εκ τούτου ο ρόλος της ελληνικής Πολιτείας στην ενίσχυση της Παροικίας μας είναι πολύ σημαντικός, για να μπορούμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας ως ελληνισμός.
Το κέντρο βάρους των θεσμικών εκπροσώπων της ελληνικής Πολιτείας στο Μόναχο ( Προξενικής Αρχής  ), πρέπει να εστιάζεται στην αρχή στήριξης της εικόνας και βαρύτητας του ρόλου της Παροικίας μας.
                              
ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ  ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΜΑΣ
           ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ
Η απουσία της ανάδειξης του ρόλου των 30.000 Ελλήνων  και η  έλλειψης της θεσμικής υποστήριξης  του ρόλου της Παροικίας, ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΦΩΝΗΣ, ενίσχυσε την θέληση του Δήμου στην απόφαση που πήρε σε βάρος μας.
⦁    Ενώ έχουμε αξιόλογο βαθμό ένταξης στην ζωή της πόλης του Μονάχου, οικονομικές δραστηριότητες, σημαντικές επαγγελματικές,  κοινωνικές και πολιτιστικές ομάδες με αξιόλογη δραστηριότητα ,
⦁    ενώ συμβάλουμε στην προβολή της θετικής εικόνας της πόλης του Μονάχου,ως μιας  ανοιχτής και ανεκτικής παγκόσμιας μητρόπολης, που είναι βασική επιδίωξη της πολιτικής του Δήμου της πόλης,
⦁    για τις Δημοτικές Παρατάξεις, πιο σημαντική θεωρείται η προσέλκυση της τοπικής εκλογικής πελατείας, από την  μικρή συμμετοχή των 30.000 Ελλήνων στις δημοτικές εκλογές, που δεν τους εξασφαλίζει σημαντικά κέρδη.
Το“ κερασάκι στην τούρτα“ της αρνητικής εικόνας της ελληνικής πλευράς στο Μόναχο και το αποκορύφωμα των λόγων που οδήγησαν στην αρνητική απόφαση σε βάρος  όλου τον ελληνισμού, ήταν η συνολική εικόνα μας, που έδειχνε να είναι διασπασμένη, όχι συγκροτημένη και απούσα από τις εξελίξεις, χωρίς  συνεννόηση, με ανταγωνιστική συμπεριφορά και με διαφορετικές εισηγήσεις, των διαφορετικών εκπροσώπων των ελληνικών φορέων της περιοχής μας.
Η  εικόνα αυτή είναι με σαφήνια γνωστή και με τα διαφορετικά ονόματά της, στον Δήμαρχο της πόλης μας.
Επείσης  η έλλειψη Έλληνα Δημοτικού Συμβούλου και η απουσία ικανού αριθμού Ελλήνων ενταγμένων  στα γερμανικά κόμματα, επιρρέασαν αρνητικά τις εξελίξεις σε βάρος μας.
Επίσης μη ζυγίζοντας σωστά και η μονομερής άποψη που ότι „χάσαμε το οικόπεδο“, οδήγησε στην επίσης μονομερή θέση :
1.    να παρακαλέσουμε για να πείσουμε τον Δήμο, να αλλάξει την στάση του,
2.    να ενεργοποιήσουμε τους „παράγοντες“ της Παροικίας και όχι τον ρόλο και την θέληση της κοινωνίας των 30.000 Ελλήνων και των Συλλόγων- Φορέων της), με συνέπεια:
⦁    η ευθύνη για το αποτέλεσμα της αρνητικής απόφασης να μεταφερθεί στην ελληνική Πολιτεία
⦁    να μην φανεί, μέσω των δηλώσεων των παραγόντων του Δήμου και του τύπου, η πραγματική βούληση και στάση της πλευράς της πόλης
⦁    να μην έχει η ελληνική Πολιτεία την πλήρη εικόνα της κατάστασης, που οδηγεί σε λάθος χειρισμούς
⦁    να αδυνατίσει το επιχείρημα της νομικής προστασίας και να χαθεί χρόνος
Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι της τύχης του κτιρίου είμαστε εμείς οι πολίτες της Παροικίας των Ελλήνων στο Μόναχο.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ:
⦁    ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

⦁    ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

⦁    ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΩΜΕΝΗΣ  ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ  ΕΥΡΩΠΗΣ, που αποτελεί πλέον ένα ανοικτό πεδίο κοινής ζωής και επαγγελματικής δραστηριότητας των νέων.

⦁    ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ  ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ.

⦁    ΤΗΝ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ  ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ, ΤΟΣΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ.
 

ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ, ΘΕΣΜΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΥΡΩ    ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η Ελληνική Παροικία, τραυματισμένη από το κλείσιμο της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου και την απώλεια της χρηματοδότησής της από τον Δήμο,προσπαθεί με  το εγχείρημα της Ένωσης στο Μόναχο,να εκφράσει την ενότητα και την μία φωνή εκπροσώπησης των ελληνικών Συλλόγων και Φορέων μας, για να μπορούμε να υποστηρίζουμε τα δίκαια συμφέροντά μας.

Για το ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Ο Πρόεδρος: Γιώργος Τσορακλίδης                                                                    
Oι Αντιπόεδροι: Χρήστος Αναγνωστόπουλος, Χάρης Αποστολίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.