Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Στο επίκεντρο των συζητήσεων Lammert - Πετσάλνικου το σχολείο του Μονάχου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής κ. Norbert Lammert στο Bundestag, είχε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στο Βερολίνο. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και η κατάσταση που διαμορφώνεται στην
Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να αποχωρήσει από αυτήν και εκτιμήθηκαν οι συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν στις σχέσεις Ευρώπης – ΗΠΑ μετά την εκλογή του νέου Προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Με αφορμή τα προβλήματα που γεννώνται από το προσφυγικό κύμα που προκαλείται από τις εχθροπραξίες στην Συρία και στην γύρω περιοχή, ο κ. Πετσάλνικος παρουσίασε αναλυτικά το μεγάλο βάρος προσφύγων που σηκώνει η Ελλάδα και τις στάσεις που τηρεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan.
Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, υπογράμμισε επίσης στον κ. Lammert ότι τα προγράμματα που επιβάλουν συνεχώς οι δανειστές στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν οδηγούν σε έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά έχουν ως αποτέλεσμα να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σε αυτήν, χωρίς να διαμορφώνονται προϋποθέσεις ουσιαστικής ανάπτυξης.
Τέλος, ο κ. Πετσάλνικος παρουσίασε αναλυτικά στον κ. Lammert το ειδικότερο πρόβλημα που αφορά κυρίως τους Έλληνες του Μονάχου, όπου οι πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, δημιουργούν τον κίνδυνο να ματαιωθεί η ολοκλήρωση του μεγάλου Ελληνικού εκπαιδευτικού συγκροτήματος που βρίσκεται υπό κατασκευή. Υπογράμμισε ότι τυχόν ματαίωση αυτού του project, θα είναι ένα πολύ αρνητικό γεγονός για την Ελληνική παιδεία και τον Ελληνικό πολιτισμό στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, όπου μάλιστα ο αριθμός των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται εκεί έχει ξεπεράσει τις 27.000, πράγμα που σημαίνει ότι οι Έλληνες στο Μόναχο σήμερα είναι περισσότεροι από ότι ήταν ακόμα και στην δεκαετία του 1970! Ο κ. Πετσάλνικος παρέδωσε στον κ. Lammert και αντίγραφο της επιστολής που έχει αποστείλει πριν από μερικές εβδομάδες τόσο στην Καγκελάριο κ. Merkel, όσο και στον Πρόεδρο του SPD κ. Gabriel και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής να ασκήσει και εκείνος την επιρροή του, ώστε να μην ματαιωθεί η ανέγερση του Ελληνικού σχολείου που αποτελεί ανάγκη αλλά και όραμα για την Ελληνική παροικία του Μονάχου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.