Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Γερμανία: Τι αλλάζει από 1η Μαρτίου

Νέα διαβατήρια
Από 1η Μαρτίου θα εκδίδονται νέου τύπου γερμανικά διαβατήρια τα οποία θα περιέχουν επιπλέον στοιχεία ασφαλείας. Τα παλιά διαβατήρια διατηρούν την ισχύ τους μέχρι να λήξουν. Η τιμή τους αυξάνεται κατά 1 € και θα κοστίζουν 60 €

Ασφάλεια για μικρού κυβισμού μηχανές
Οι κάτοχοι μικρού κυβισμού μηχανών ( Mofa,  Moped, Roller) πρέπει να προμηθευτούν νέα πινακίδα (μαύρη που θα ισχύει μέχρι τον Μάρτιο του 2018). Όποιος δεν αλλάξει την πινακίδα του
δεν θα θεωρείται πλέον  ασφαλισμένος.

Κάνναβη ως φάρμακο
Οι γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφουν κάνναβη αν πιστεύουν ότι θα προσφέρει θεραπεία ή θα μειώσει τους πόνους του ασθενή. Το κόστος το αναλαμβάνουν οι δημόσιοι ασφαλιστικοί φορείς. Μια υπηρεσία θα αναλάβει την εισαγωγή, έλεγχο και τη διανομή της κάνναγης.

Αλλαγή  DVB-T2
Όποιος λάμβανε στην τηλεόρασή του σήμα μέσω κεραίας δωματίου θα χρειαστεί μέχρι τέλους του έτους έμαν αποκωδικοποιητή, αν αυτό δεν είναι ενσωματωμένο στην τηλεόραση.  Αυτη η αλλαγή αφορά περίπου 3 εκ θεατές.

Ταχυδρομικές θυρίδες
Από 1η Μαρτίου ιδιώτες καθώς και επιχειρήσεις πρέπει να πληρώνουν 19,90 € ετησίως στην περίπτωση που έχουν ταχυδρομική θυρίδα. 818.000 θυρίδες συντηρεί σήμερα το Γερμανικό Ταχυδρομείο (Deutshce Post)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.