Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μόναχο και τη Νυρεμβέργη

Με χρηματοδότηση του φορέα για την υποστήριξη του Ολοήμερου Ελληνικού Σχολείου Νυρεμβέργης, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Μόναχο και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, θα πραγματοποιηθούν από τις 19 – 24 Φεβρουαρίου 2017, ενημερωτικά
σεμινάρια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των Ελληνικών Σχολείων Βαυαρίας, από εργαζόμενους του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Πρόκειται για βιωματικές διαδράσεις εξειδικευμένων επιστημόνων με το κοινό τους, σε θεματικές ενότητες όπως η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός (Bullying, Mobbing), η ασφάλεια στο διαδίκτυο,
η κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών, οι εξαφανίσεις, το Trafficking κλπ.

Οι παρεμβάσεις και προσεγγίσεις του εθελοντικού Οργανισμού ``Το Χαμόγελο του Παιδιού``, δημιουργήθηκαν και εξελίχθηκαν μέσα από την επιστημονική εμπειρία και κατάρτιση των ειδικών ψυχολόγων του Οργανισμού και της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την Επιστημονική Εποπτεία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 17:00,  το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Μόναχο, προσκαλεί Έλληνες γονείς και εκπαιδευτικούς σε αίθουσα του ελληνικού σχολείου Αριστοτέλης Edmund-Rumpler-Str. 9  80939 München - Freimann, σε διάλεξη – συζήτηση στη θεματική της ενδοσχολικής βίας και των κινδύνων στο διαδίκτυο (διάγνωση-αντιμετώπιση). 

Εισηγητές της συζήτησης θα είναι οι ψυχολόγοι Ματίνα Γαβριήλογλου και Ελισσάβετ Στάμου
καθώς και η Ειρήνη Ζαφείρη από το Τμήμα των Διεθνών Συνεργασιών, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 

Από τις 20-24 Φεβρουαρίου 2017, η ομάδα του ``Χαμόγελου`` θα επισκεφθεί τα ελληνικά σχολεία, με προγραμματισμένη καθημερινή διαδραστική παρέμβαση στους μαθητές των τάξεων από την Πέμπτη Δημοτικού μέχρι την Τρίτη Λυκείου και την κοινότητα των εκπαιδευτικών, ενώ την Τετάρτη το απόγευμα θα απευθυνθεί ενημερωτικά στις παραπάνω θεματικές, σε συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων των Ε.Ι.Σ Νυρεμβέργης, σε κεντρική αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας.

Η επίσκεψη του ``Χαμόγελου`` σε Μόναχο και Νυρεμβέργη, είναι μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας
και αλληλεπίδρασης των ομογενειακών κοινοτήτων και μάλιστα της μαθητικής νεολαίας, μ` έναν ελληνικό φορέα αναγνωρισμένου κύρους και πολύπλευρης προσφοράς στα παιδιά. Η ελληνική κοινότητα, ο φορέας για την υποστήριξη του Ολοήμερου ελληνικού σχολείου και τα γονεϊκά συμβούλια Νυρεμβέργης, με την έγκριση και ενθάρρυνση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο, προσκαλούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες επαφές, συνεχίζοντας την αμοιβαία επωφελή, παραγωγική και διαρκή σχέση με το ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία εγκαινιάστηκε την περσινή χρονιά. 
(Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη σελίδα, http://www.hamogelo.gr/)

Ο Σύλλογος για την υποστήριξη του Ολοήμερου Ελληνικού Σχολείου Νυρεμβέργης, ευχαριστεί την κα Κωνσταντινοπούλου Παναγιώτα, Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Μόναχο και τον κο Μιχάλη Κόκκινο, επικεφαλής της ΓΓΑΕ, για το ειλικρινές τους ενδιαφέρον στις εν γένει ανάγκες των ελληνικών σχολικών μονάδων Νυρεμβέργης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.