Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Ηλεκτρονική πλατφόρμα e-learning για ομογένεια

Οι δράσεις E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών και οι μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησής τους σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού προς όφελος της απανταχού Ελληνικής ομογένειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αν. Γενικού της ΓΓΑΕ Δημήτρη Πλευράκη με τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Αθηνών για τις δράσεις του E-Learning.


Συγκεκριμένα, στις 12 Απριλίου το μεσημέρι, συναντήθηκαν στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού στο Υπουργείο Εξωτερικών, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αθηνών η υπεύθυνη διοίκησης κ. Ελένη Γκιούλη και ο project manager κ. Αχιλλέας Κουριάς  και εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού ο Αν. Γενικός Δημήτρης Πλευράκης, προκειμένου να εξετασθούν οι δυνατότητες συνεργασίας της ΓΓΑΕ με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των δράσεων E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι δράσεις του E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών [Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)] αποτελούν μία πολύτιμη ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ομογένεια και συζητήθηκαν οι δυνατότητες γενικότερης αξιοποίησής της από τους ομογενείς όλου του κόσμου, η πιθανότητα χορήγησης υποτροφιών προς ομογενείς, η δυνατότητα χρήσης της ειδικά από ομογενείς, οι οποίοι διαβιούν σε περιοχές με προβλήματα σταθερότητας καθώς και η επικοινωνιακή στήριξη, προβολή και προώθηση, στο χώρο της απανταχού ομογένειας, του E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών μέσω της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού.

Μέσω του E-Learning International, υπάρχει δυνατότητα για διάθεση προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης με έμφαση στον Ελληνικό πολιτισμό για τη διεθνή κοινότητα στην αγγλική και σε 7 θεματικές περιοχές ήδη (Ιστορία & Αρχαιολογία, Φιλοσοφία, Τέχνες & Πολιτισμός, Πολιτιστική Κληρονομικά, Υγεία & Διατροφή, Νανοτεχνολογία & Νανοϊατρική, Οικονομικά και Coaching) και είναι επισκέψιμο ήδη το (http://elearninguoa.org/).

Παράλληλα είναι υπό κατασκευή το YouGoCulture, δηλαδή μια σύγχρονη, διαδραστική, online πλατφόρμα ανάδειξης πολιτιστικού αποθέματος και εξωστρεφούς προβολής του Ελληνικού πολιτισμού (πολιτιστική κληρονομιά - σύγχρονη κοινωνία), στο πλαίσιο διεθνούς δραστηριότητας του E-Learning του ΕΚΠΑ, η οποία περιλαμβάνει ψηφιακές - εικονικές ξεναγήσεις (Virtual Tours) αναδεικνύοντας περιοχές της Ελληνικής επικράτειας, αλλά και προγράμματα πολιτιστικού/ εκπαιδευτικού τουρισμού (Cultural Tours - Summer School) σε προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Συμφωνήθηκαν συνέργειες μεταξύ του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και σε επόμενες συναντήσεις συνεργασίας θα εξετασθεί ο τρόπος συντονισμού τους με σκοπό την αξιοποίηση του E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών προς όφελος των Ελλήνων του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου