Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Μάντσεστερ: Το ισλαμικό κράτος ανέλαβε την επίθεση

Ωρα: 14.15
Στη σύλληψη ενός 23χρονου που φέρεται να σχετίζεται με την τρομοκρατική επίθεση στο Manchester Arena προχώρησε η αστυνομία το μεσημέρι της Τρίτης, λίγες ώρες μετά το χτύπημα που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22 άτομα, (12 παιδιά μεταξύ των θυμάτων)

«Σε σχέση με το περιστατικό της περασμένης νύχτας στη Manchester Arena, είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι συλλάβαμε έναν 23χρονο άνδρα στο νότιο Μάντσεστερ» ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης στον λογαριασμό της στο Twitter.

-----
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην οργάνωση.

Στην ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος αναφέρεται πως ένας «από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε μια βόμβα μέσα στο πλήθος» κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε. Η τζιχαντιστική οργάνωση απειλεί επίσης ότι θα εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις.

-----
Κορίτσι οκτώ ετών, η Σάφι Ρόουζ Ρούσος, που βρισκόταν στη συναυλία στο Manchester Arena, είναι νεκρό σύμφωνα με ενημέρωση του θείου της, Chris Roussos, προς το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με όσα ανέφερε αρμόδιος του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του κυπριακού ΥΠΕΞ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Μέχρι στιγμής, το κυπριακό προξενείο στο Λονδίνο δεν έχει επιβεβαιώσει το θάνατο του παιδιού. 

Πηγή: in.gr, SZ, Spiegel, Πρύτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.