Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Λέσβου, ζημιές στο Πλωμάρι

Σεισμική δόνηση μεγέθους τουλάχιστον 6,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ εκδηλώθηκε στις 15.28 το απόγευμα της Δευτέρας σε θαλάσσια περιοχή λίγα χιλιόμετρα νότια της Λέσβου, κοντά στα παράλια της Τουρκίας.

Στο Πλωμάρι, το οποίο βρίσκεται μόλις 14 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, κατέρρευσαν παλιά σπίτια καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.


Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα. 

Ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς. Υλικές ζημιές καταγράφηκαν και στα παράλια της Τουρκίας, από όπου η τουρκική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες αναστάτωσης των κατοίκων.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 6,1 βαθμών και μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού στους 6,3 βαθμούς. 

Το επίκεντρο βρισκόταν 14 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου στη Λέσβο, 36 χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης και 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σμύρνης.

Λίγα λεπτά μετά την πρώτη δόνηση ακολούθησαν ακόμα δύο αλλά πιο ασθενείς, μεγέθους 4,9 βαθμών.

Στο νησί της Λέσβου μεταβαίνει κλιμάκιο μηχασνικών του υπουργείου Υποδομών. 

Δημοσίευση: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.