Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Στο δρόμο για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Νικόλ Μαλλιωτάκη

Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου, δημοσιεύτηκε στο  http://www.greeknewsonline.com
Photos: Dimitrios Panagos

Την αισιοδοξία της ότι θα λάβει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα αντιμετωπίσει επιτυχώς το Δήμαρχο Μπιλ ΝτεΜπλάζιο στην εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου, εξέφρασε η ομογενής πολιτειακή βουλευτής του Μπρούκλυν και του Στάτεν Αϊλαντ, Νικόλ Μαλλιωτάκη, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου σε εκδήλωση για την ενίσχυση της προεκλογικής της εκστρατείας στο Terrace on the Park.

“Και θα κερδίσουμε αυτή την εκλογική μάχη γιατί η υποψηφιότητά μου είναι διαφορετική από αυτό που έχει προσφέρει στο παρελθόν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Εχω την ικανότητα να ενεργοποιήσω τη βάση αλλά και να υπερβώ τα στενά κομματικά όρια”, επισήμανε η κ. Μαλλιωτάκη τονίζοντας πως οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου δεν αποτελούν δημοψήφισμα για τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά για τον Μπιλ ΝτεΜπλάζιο και την αποτυχημένη πολιτική του.

“Ως κόρη μεταναστών, ως μισή Λατίνα, ως γυναίκα και σε σχετικά νεαρή ηλικία, έχω τη δυνατότητα να επικοινωνήσω με αυτό που ιστορικά αποτελεί τη δημοκρατική βάση της Νέας Υόρκης, να έρθω σε επαφή με τους ψηφοφόρους αυτούς και να τους καλέσω να ξεπεράσουν τις κομματικές γραμμές”, τόνισε η κ. Μαλλιωτάκη. Πρόσθεσε δε πως “οι Νεοϋορκέζοι έχουν δείξει κατά το παρελθόν ότι είναι έτοιμοι να κινηθούν πέρα από κομματικές γραμμές και να ψηφίσουν τον κατάλληλο υποψήφιο, αν δεν είναι ικανοποιημένοι από την διακυβέρνηση του δήμου τους”. 

Η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που διεκδικεί το αξίωμα του δημάρχου της Νέας Υόρκης υπηρετεί σήμερα τον έβδομο χρόνο της θητείας της στο πολιτειακό κοινοβούλιο και υπογραμμίζει πως η συνεισφορά όλων στον αγώνα αυτό είναι πολύ σημαντική, παραπέμποντας στην ιστοσελίδα της www.nicolemalliotakis.com όπου μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει την προεκλογική της κίνηση αλλά και να συνεισφέρει οικονομικά στην εκστρατεία της.

“Ο δήμαρχος ΝτεΜπλάζιο αντί να ασχολείται με τη διακυβέρνηση του δήμου, συμμετέχει σ’ έναν πόλεμο ιδεολογικό σε παναμερικανικό επίπεδο. Ετσι μένουν πίσω κρίσιμα θέματα όπως η κρίση αστέγων, το κυκλοφοριακό, οι αστικές συγκοινωνίες, το εκπαιδευτικό σύστημα, η κατάσταση των υποδομών”, ανέφερε η κ. Μαλλιωτάκη, επισημαίνοντας πως “η ποιότητα ζωής στην πόλη μας υποβαθμίζεται” και καλώντας τους ψηφοφόρους να επιλέξουν έναν δήμαρχο που να μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα της πόλης του.

Ευχαρίστησε δε όλους τους ομογενείς που παρευρέθηκαν και υποστήριξαν οικονομικά την προεκλογική της εκστρατεία, ιδιαίτερα δε τους επιχειρηματίες Πανίκο Παπανικολάου και Δημήτριο Καλοειδή που στάθηκαν στο πλευρό της από την πρώτη της εκλογή στην πολιτειακή Βουλή το 2010, ενώ υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθεί το αμερικανικό όνειρο.

Μιλώντας εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανίκος Παπανικολάου επισήμανε ότι η υποψηφιότητα της Νικόλ Μαλλιωτάκη δίνει στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα τη δυνατότητα να έχει ένα δικό της άνθρωπο στη δημαρχία της Νέας Υόρκης, τονίζοντας πως “ασφαλώς και δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι εφόσον εκλεγεί θα κάνει καταπληκτική δουλειά”.

“Είναι νέα, δυναμική, έξυπνη, έχει έναν ακαταμάχητο συνδυασμό ελληνικών και κουβανικών στοιχείων και είμαστε σίγουροι ότι θα μας κάνει υπερήφανους. Οι ψηφοφόροι της εκτιμούν την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα”, πρόσθεσε ο κ. Παπανικολάου.

Δεν έκρυβαν τη χαρά και την υπερηφάνεια τους για την κόρη τους αλλά και την αγωνία για την έκβαση του προεκλογικού της αγώνα οι γονείς της, ο Γιώργος και η Κουβανέζα Βέρα Μαλλιωτάκη, που δεν έλειψαν από την εκδήλωση.

“Χρειάζεται βέβαια μεγάλη προσπάθεια, χρειάζεται ο Ελληνισμός τουλάχιστον να βοηθήσει κατά κάποιο τρόπο και όλοι μαζί, ούτως ώστε να καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτό τον δήμαρχο που έχουμε τώρα, ο οποίος έχει ρίξει τη Νέα Υόρκη σε πολλή κακή κατάσταση. Και θα αισθανθώ πολύ υπερήφανος να δω την κόρη μου να αναλαμβάνει αυτό το υψηλό αξίωμα και εύχομαι να τα καταφέρει”, είπε στη Greek News o κ. Μαλλιωτάκης ο οποίος κατάγεται από τη Συκιά της Σητείας στο Νομό Λασιθίου Κρήτης

“Θαυμάζω την ακούραστη προσπάθεια που κάνει, θαυμάζω το θάρρος που έχει, στοιχείο της Ελληνικής της καταγωγής, έχει αίμα Ελληνικό στις φλέβες της, κρητικό, μαζί με πολλή σοφία που έχει υποστηριχθεί πολύ και από το κουβανέζικο αίμα που επίσης έχει και το πάθος και έτσι όλα αυτά της έχουν δώσει αυτή την ενεργητικότητά της”, κατέληξε ο κ. Μαλλιωτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.