Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ομογενής o νέος δ/ντής Επικοινωνίας της Καναδικής Ολυμπιακής Επιτροπής

ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Του Ζώη Μαρίνου δημοσιεύτηκε στον www.ekirikas.com.

Ο ομογενής Φώτης Σωτηρόπουλος, που έχει εργαστεί στο παρελθόν και ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος, είναι οριστικά ο νέος διευθυντής Επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Καναδικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Θέση – κλειδί, με αυξημένες ευθύνες και υψηλές απαιτήσεις στις οποίες, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι θ’ ανταποκριθεί με δεδομένη την επιτυχία του σε εξίσου απαιτητικά πόστα στο πρόσφατο παρελθόν.


Η είδηση επιβεβαιώθηκε στον «Εθνικό Κήρυκα» το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ λίγο μετά ακολούθησε έκδοση επίσημης ανακοίνωσης από την Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Η αποδεδειγμένη εμπειρία του Φώτη Σωτηρόπουλου σε θέματα επικοινωνίας, σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο θα είναι πολύτιμο κεφάλαιο για εμάς», δήλωσε ο Ντέρεκ Κεντ, γενικός διευθυντής μάρκετινγκ της Καναδικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Προσθέτοντας ότι το πάθος του κ. Σωτηρόπουλου για τον αθλητισμό και η ικανότητά του να ανακαλύπτει νέους αφηγηματικούς δρόμους, θα βοηθήσει την Επιτροπή να ενισχύσει τη θέση της μεταξύ των πρωτοπόρων δυνάμεων του Ολυμπιακού κινήματος. Ενώ λίγο αργότερα ο κ. Κεντ, στο twitter, δήλωσε «ενθουσιασμένος που υποδέχεται τον Φώτη στην Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή».

Ο Φώτης Σωτηρόπουλος, που μιλά άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά, έχει εμπειρία 15 χρόνων ως επαγγελματίας στον χώρο της επικοινωνίας. Εχει εργαστεί ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος στο Μόντρεαλ, ως μάνατζερ στην Εθνική Ομοσπονδία Χόκεϊ (NHL), ως σύμβουλος στην αεροναυπηγική εταιρεία Bombardier Aerospace και, πιο πρόσφατα και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία, ως διευθυντής επικοινωνίας της Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL), στην οποία είχε αρμοδιότητες για τη διεθνή επικοινωνιακή της στρατηγική, την διαχείριση κρίσεων και την εποπτεία- παραγωγή του διαδικτυακού και τηλεοπτικού περιεχομένου της.

«Είμαι χαρούμενος που εντάσσομαι στην Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή σ’ αυτή την εξαιρετική στιγμή και ανυπομονώ οι αθλητές μας και οι ιστορίες τους να βρεθούν σύντομα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος», ήταν η πρώτη δήλωση του κ. Σωτηρόπουλου μετά την ανακοίνωση των νέων καθηκόντων του. Στην ίδια δήλωση εστίασε στον ρόλο του αθλητισμού ως, μεταξύ άλλων, ενοποιητικό στοιχείο των Καναδών από τη μια ακτή έως την άλλη. Από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό.

Ο κ. Σωτηρόπουλος θα έχει πλήρη ευθύνη για όλες τις επικοινωνιακές δραστηριότητες της Ολυμπιακής Επιτροπής, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας. Θα είναι εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής και ο συντονιστής κάθε επικοινωνιακής ενέργειας που θα εμπλέκει αθλητές, οργανωτικές επιτροπές, επιχειρηματικούς και ενημερωτικούς εταίρους κ.ά.

Η έδρα του θα είναι κατά βάση στο Τορόντο αλλά, όπως ανακοινώθηκε, θα εργάζεται και στο γραφείο του στο Μόντρεαλ ώστε να διασφαλίζεται η εθνική προσέγγιση στις αρμοδιότητές του.

Κοινοποιήστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.