Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Γερμανία: Ο Σουλτς παρουσίασε την πρόταση του SPD για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Την Κυριακή το συνέδριο του SPD στο Ντόρτμουντ (Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία) ενέκρινε ομόφωνα το προεκλογικό πρόγραμμα των σοσιαλδημοκρατών ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Στο συνέδριο ο Σουlτς παρουσίασε την πρόταση του SPD για την φορολογική μεταρρύθμιση που προβλέπει μειώσεις
φόρων κυρίως για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα (αλλά και διασφάλιση των συντάξεων και υψηλότερες δημόσιες επενδύσεις), αξιοποιώντας τα πλεονάσματα των τελευταίων ετών.

Στα κεντρικά σημεία του φορολογικού προγράμματος είναι η κατάργηση από το 2020 της εισφοράς αλληλεγγύης (Solidaritätszuschlag), αύξηση του μισθολογικού ορίου από 850 στα 1300 € (μεικτά) από το οποίο ο εργαζόμενος θα πληρώνει το σύνολο του μερίδού του στα κοινωνικά ταμεία, αύξηση της συμμετοχής των εργοδοτών στα ασφαλιστικά ταμεία υγείας κλπ

Σύμφωνα με την FAZ της Κυριακής το πρόγραμμα του SPD θα προσθέσει στο "πορτοφόλι" των εργαζομένων από 181 € έως και 4660 € (ανάλογα με τη φορολογική κατηγορία και το εισόδημα).  

Σε λιγότερο από 3 μήνες θα γίνουν οι εκλογές στην Γερμανία. Ο Σουλτς προσπαθεί πλέον να φέρει την Μέρκελ σε αντιπαράθεση θέσεων. Να μην της επιτρέψει δηλαδή να κάνει αυτό που έγινε στις τελευταίες εθνικές εκλογές στην Γερμανία δηλαδή να περάσει την προεκλογική περίοδο με το σύνθημα "Weiter so" που σημαίνει ότι "δεν περνάμε άσχημα, συνεχίζομαι τον ίδιο δρόμο, δεν είμαστε για πειράματα" χωρίς καμία αντιπαράθεση σε προγράμματα και θέσεις. 
.
Θα το καταφέρει ο Σουλτς και το SPD; Μετά από ένα ενθουσιώδες (δημοσκοπικά) ξεκίνημα αρχές του χρόνου, σήμερα βρίσκεται πάλι σε μεγάλη απόσταση από την καγκελαρία της Γερμανίας. Οι σύνεδροι έδειξαν ενθουσιασμένοι, όπως έδειξαν τα πλάνα αλλά και όπως αναφέρει σχεδόν το σύνολο του τύπου. Το ζητούμενο όμως για τον Σουλτς και το SPD είναι να περάσει το μήνυμα στους ψηφοφόρους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.