Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 8ου παγκόσμιου συνεδρίου ποντιακού ελληνισμού της ΔΙΣΥΠΕ

Με τη συμμετοχή 103 σωματείων από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αυστραλία, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 8ου παγκοσμίου συνεδρίου ποντιακού ελληνισμού, της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) που έγινε  την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που
πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 6 Αυγούστου 2017, που έγινε στο νέο δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη, στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, από το οποίο όμως επισήμως δεν συμμετείχαν τα διοικητικά συμβούλια των Ομοσπονδιών ΗΠΑ – Καναδά, Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ) και της Ομοσπονδίας Αυστραλίας. Συμμετείχαν όμως μεμονωμένοι σύλλογοι της ΟΣΕΠΕ και της Αυστραλίας, μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Νέος πρόεδρος εξελέγη από το νέο διοικητικό συμβούλιο, ο Γιώργος Αμαραντίδης, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ) και πρόεδρος της περιφέρειας Ευρώπης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ). Αναπληρωτής πρόεδρος κατά τη διάρκεια κατανομής των αξιωμάτων εξελέγη ο Εφραίμ Κιριζίδης, από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, γραμματέας εξελέγη ο Βασίλης Μωυσίδης από την Ελλάδα πρώην στρατηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αναπληρωτής γραμματέας εξελέγη ο Παναγιώτης Ιασονίδης από την Αυστραλία, ταμίας εξελέγη η Γεωργία Κυριακίδου από τη Θεσσαλονίκη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων εξελέγη η Σουλτάνα Βαρυτιμιάδου από την Αθήνα, υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων εξελέγη η Ελένη Κυριακίδου – Βασιλειάδου από την Κοζάνη και υπεύθυνος νεολαίας εξελέγη ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Στο διοικητικό συμβούλιο εξελέγησαν επίσης, ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης από την Ελλάδα, ο Αντωνιάδης Αναστάσιος από την Ελλάδα, ο Θωμάς Βασιλειάδης από την Ελλάδα, ο Ιωάννης Διαμαντίδης από την Ελλάδα, η Ειρήνη Ελευθεριάδου από την Ελλάδα, ο Χρήστος Ευθυμιάδης από την Ελλάδα, ο Χαράλαμπος Καπουρτίδης από την Ελλάδα, ο Στάθης Κατσίδης από την Ελλάδα, ο Θεόδωρος Κωνσταντίνος από τη Γερμανία, ο Θεόδωρος Λαζαρίδης από την Ελλάδα, ο Γεώργιος Μαυρομάτης από την Ελλάδα, η Αικατερίνη Μπίλη από την Ελλάδα, ο Ιωάννης Μπουρσανίδης από την Γερμανία, πρώην πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ, ο Βασίλειος Παντελίδης από την Ελλάδα, ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από την Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος Παπουτσίδης από την Ελλάδα, ο Λεωνίδας Σαρβανίδης από την Ελλάδα, ο Σάββας Τοπαλίδης από την Ελλάδα, ο Γεώργιος Τσορακλίδης από τη Γερμανία, πρώην πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ, ο Ιωάννης Χαρισόπουλος από τη Γερμανία, και ο Γιώργος Χριστοφορίδης από την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι της νεολαίας στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΙΣΥΠΕ με τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Παρχαρίδη και τον πρόεδρο της ΠΟΕ Χρήστο - Δημήτριο Τοπαλίδη 
Εξ οφίτσιο τη θέση του αντιπροέδρου καταλαμβάνουν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών που συγκροτούν την ΔΙΣΥΠΕ. Ο Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης, πρόεδρος της ΠΟΕ, αλλά κενή παρέμεινε η θέση στο διοικητικό συμβούλιο για τους προέδρους της ΟΣΕΠΕ, ΗΠΑ – Αμερικής και Αυστραλίας, οι οποίοι επισήμως δήλωσαν πως δεν συμμετέχουν στο συνέδριο. Μάλιστα η ΟΣΕΠΕ δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα. Αναπληρωματική είναι η Χριστίνα Ανδρεάδου.

Στην εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν ο Μιχάλης Καραβέλας, ο Ιγνάτιος Λεονταρίδης και ο Αλέξανδρος Σαχινίδης και από την νεολαία ο Νικόλαος Ασλανίδης. Αναπληρωματικός είναι ο Άγγελος Σασαρίδης.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συγκρότησης του προεδρείου ο νέος πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ Γιώργος Αμαραντίδης, δήλωσε πως θα λειτουργήσουμε με ενωτικούς όρους και προϋποθέσεις για τον οικουμενικό ποντιακό ελληνισμό και κάλεσε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να μην δώσουν ιδιαίτερη σημασία εάν δεχθούν κριτικές ή ακόμη και επιθέσεις, γιατί εμείς πρέπει να απαντήσουμε με τα έργα μας.

Πηγή: http://efxinospontos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.