Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Βαρκελώνη: Όχημα έπεσε σε πλήθος . 14 νεκροί και 130 τραυματίες


Στους 130 ανέβηκε ο αριθμός των τραυματιών από τους οποίους οι 15 σοβαρά είναι η τελευταία επίσημη ανακοίνωση. 14 οι νεκροί.
----
Σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών, Amaq το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη
----

H ισπανική εφημερίδα El País αναφέρει ότι ο ένας ύποπτος συνελήφθη ενώ ο δεύτερος σκοτώθηκε σε ανταλλγή πυρών με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Το άτομο που συνελήφθη είναι μαροκινής καταγωγής, ζούσε στην ισπανία ενώ ήταν στη φυλακή στην Καταλωνία.
---
Η κυβέρνηση της Καταλωνίας πιστοποιεί 13 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες.
-------
Μέλη ελληνικής οικογένειας είναι ανάμεσα στους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με όσα δήλωσε η
Θεώνη Ζησιμοπούλου, γραμματέας του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην πόλη (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ).


Η κ. Ζησιμοπούλου ανέφερε ότι επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο ο πατέρας της οικογενείας και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δυο του παιδιά, με την σύζυγό του να είναι πιο σοβαρά, ενώ αντίθετα ελαφρύτερα τραύματα φέρουν τα δυο παιδιά.
Ο πατέρας είναι καλά στην υγεία του.
----
1 νεκρός και 32 τραυματίες αναφέρει η Καταλωνική αστυνομία.  O αριθμός των νεκρών αναμένεται - σύμφωνα με τα ΜΜΕ - να αυξηθεί. Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν 13 νεκρούς
----
Τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Βαρκελώνης, στην περιοχή Ράμπλας, όταν φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων. Γίνεται λόγος για αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών και τουλάχιστον 20 τραυματίες.


Πληροφορίες από τον τοπικό Τύπο αναφέρουν ότι ο οδηγός του φορτηγού κατάφερε να διαφύγει. Η εφημερίδα El Pais γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια από την περιοχή.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα εστιατόριο στη Βαρκελώνη λίγη ώρα μετά την επίθεση από ένα φορτηγάκι στο κέντρο της πόλης.

Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό είναι "τρομοκρατική ενέργεια".

"Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν ένας άνδρας που οδηγούσε ένα βανάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες", επισήμανε νωρίτερα η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα
έχουν σπεύσει στην περιοχή. Επιπλέον, πέντε ασθενοφόρα και είκοσι περιπολικά έχουν σπεύσει στην περιοχή, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

AdTech Ad

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών με ανάρτηση στο Twitter αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό στην Placa Catalunya προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ζήτησαν να κλείσουν το μετρό και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς κοντά στην περιοχή του περιστατικού. 
Πηγή: Sueddeutsche Zeitung, Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.