Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Αίτηση πτώχευσης από την «Toys 'R' Us», τη μεγαλύτερη αμερικανική αλυσίδα παιχνιδιών

Η «Toys 'R' Us», η μεγαλύτερη αμερικανική αλυσίδα παιχνιδιών - που ιδρύθηκε το 1948 - κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα . Αποτέλεσμα σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές της καθυστερημένης είσοδο της εταιρείας στον κόσμο του διαδικτύου χάνοντας την πελατεία στο Amazon. 

Η κίνηση αυτή αναμένεται να έχει επιπτώσεις σε 64.000 υπαλλήλους που απασχολούνται σε περίπου 1.600 καταστήματα (875 στις ΗΠΑ). 

Η «Toys 'R' Us» έχει λάβει τη δέσμευση για χρηματοδότηση ύψους άνω των 3 δισ. δολαρίων από τράπεζες, σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται επίσης την αλυσίδα «Babies 'R' Us». Η χρηματοδότηση, που πρέπει να εγκριθεί από το δικαστήριο, διαβεβαιώνει τους προμηθευτές ότι θα πληρωθούν για τα παιχνίδια που στέλνουν ενόψει της εορταστικής περιόδου.
Με βάση την καναδική νομοθεσία, οι μονάδες στον Καναδά θα υπαχθούν σε αντίστοιχη διαδικασία. Οι δραστηριότητες εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά, περιλαμβανομένων περίπου 255 αδειοδοτημένων καταστημάτων και συνεργασιών στην Ασία, που είναι ξεχωριστές μονάδες, δεν υπάγονται στη διαδικασία πτώχευσης, ανέφερε η «Toys 'R' Us».
Τα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα «Toys 'R' Us» και «Babies 'R' Us» σε όλο τον κόσμο λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με την εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.