Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Λας Βέγκας: Στους 60 οι νεκροί & 200 τραυματίες

Η σελίδα ανανεώνεται με τελευταίες ειδήσεις

To FBI δήλωσε ότι ο δράστης δεν είναι τρομοκράτης των ISIS
----------------
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη αιματηρή επίθεση στο Λας Βέγκας που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους αφήνοντας πίσω της εκατοντάδεςτραυματίες.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Independent, σε ανακοίνωσή της στην προπαγανδιστική σελίδα Amaq η οργάνωση αναφέρει ότι ο δράστης «ήταν στρατιώτης της ISIS».


------------------------
Στους 60 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με τα ΜΜΕ από σφαίρες αυτόματου όπολου ενός 64χρονου ενώ ο αριθμός των τραυματιών είναι τουλάχιστον 200.
Pαράλληλα, δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του δράστη του μακελειού, πρόκειται για τον 64χρονο Stephen Paddock. Ο δράστης της επίθεσης ήταν κάτοικος της πόλης και έδρασε μόνος του. 

Δημοσιεύμτα αναφέρουν ότι οι αρχές αναζητούν μία 62χρονη γυναίκα που ταξίδευε με τον ύποπτο πριν από την επίθεση, ασιατικής καταγωγής, η οποία φαίνεται να έχει εντοπιστεί.
-------
Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία του Λας Βέγκας, μετά το περιστατικό με πυροβολισμούς στην περιοχή κοντά στο Mandalay Bay Resort and Casino, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν και 24 να τραυματιστούν.

«Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν την περιοχή» έγραψε στο Twitter η αστυνομία του Λας Βέγκας.


https://twitter.com/twitter/statuses/914730995147870208

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους κατά τη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ country και υπάρχουν άνθρωποι με τραύματα από σφαίρες, που μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Δεκατέσσερις τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στα social media ήδη αναρτήθηκαν βίντεο που φέρονται να έχουν καταγράψει τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναρτήθηκαν στο Twitter, το ξενοδοχείο Mandalay Bay έχει αποκλειστεί, ενώ σε ένα μήνυμα αναφέρεται ότι υπάρχουν δύο ένοπλοι στον 32ο όροφο, που πυροβόλησαν εναντίον ενός σωματοφύλακα και αστυνομικών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας ύποπτος σκοτώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.