Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο : Η χειρότερη χώρα στην ΕΕ για τις γυναίκες είναι η Ελλάδα

Tην τελευταία θέση στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE).

Επιπλέον, στην έκθεση διαπιστώνεται ότι η πρόοδος στην Ευρωπαική Ενωση γίνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς καθώς η Ε.Ε. καταγράφει μόλις 66,2 βαθμούς σε σύνολο 100.


Το θλιβερό είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση με 50 βαθμούς ενώ στην πρώτη θέση είναι η Σουηδία με 82,6 βαθμούς.

Δείτε τις επιδόσεις της Ελλάδας σε έξι τομείς μέτρησης:

* Στον τομέα εργασίας που μετρά τον βαθμό στον οποίο οι γυναίκες και οι άνδρες μπορούν να ωφεληθούν από την ισότιμη πρόσβαση στην απασχόληση, η Ελλάδα συγκέντρωσε 64, 2 με μέσο όρο 71,5 στην ΕΕ.

* Στον τομέα των χρημάτων που μετρά τις ανισότητες μεταξύ των φύλων ως προς την πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους, καθώς και την οικονομική κατάσταση των γυναικών και των ανδρών, η Ελλάδα πέτυχε σκορ 70,7 σε σχέση με μέσο όρο 79,6 στην ΕΕ.

* Στον τομέα της γνώσης, που μετρά τις ανισότητες των φύλων στον εκπαιδευτικό τομέα, την εκπαίδευση και την κατάρτιση και τον διαχωρισμό των φύλων, η Ελλάδα πέτυχε σκορ 55,6 με μέσο όρο 63,4 στην ΕΕ.

* Στον τομέα του χρόνου, ο οποίος μετρά τις ανισότητες των φύλων στην κατανομή του χρόνου που αφιερώνεται στην οικιακή εργασία και τις κοινωνικές δραστηριότητες, η Ελλάδα πέτυχε σκορ 44,7 σε σχέση με μέσο όρο 65,7 στην ΕΕ.

* Στον τομέα της εξουσίας, ο οποίος μετρά την ισότητα των φύλων στις θέσεις λήψης αποφάσεων σε όλους τους πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς, η Ελλάδα πετυχαίνει σκορ μόλις 21,7 σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 48,5.

* Στον τομέα της υγείας, που μετρά την ισότητα των φύλων ως προς την κατάσταση της υγείας, την υγιεινή συμπεριφορά και την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, η Ελλάδα συγκέντρωσε 83,1 με τον ευρωπαϊκό μέσο να ανέρχεται σε 87,4.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ε.Ε. μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία από την ηλικία των 15 ετών. Επιπλέον, σχεδόν ένα στα τέσσερα άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζει υπό την απειλή της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Πάνω από τα μισά από αυτά τα άτομα είναι γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.