Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Πως θα πληρώσουν οι κάτοικοι του εξωτερικού τον ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας

Όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας ρωτούν πως μπορούν να πληρώσουν από το εξωτερικό τον ΕΝΦΙΑ ή τα τέλη κυκλοφορίας εάν δεν έχουν κάποιο άλλον τρόπο να πληρωθεί στην Ελλάδα.

Το έμβασμα που αφορά τον ΕΝΦΙΑ πρέπει να εμβαστεί στον τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας


MINISTRY OF FINANCE
IBAN: GR3901000230000000481090509
SWIFT: BNGRGRAA
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Στις πληροφορίες εμβάσματος (verwendungszweck) πρέπει να μπει αριθμός με τα 30 ψηφία (χωρίς γράμματα) όπως αναγράφονται είτε στο εκκαθαριστικό είτε στην ιστοσελίδα προσωποποιημένης πληροφόρησης του ΤΑΧΙSnet ως «Κωδικός πληρωμής σε Τράπεζα»
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Το έμβασμα που αφορά τέλη κυκλοφορίας πρέπει να εμβαστεί στον τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας

MINISTRY OF FINANCE
IBAN: GR6601000230000000481090508
SWIFT: BNGRGRAA

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Στις πληροφορίες εμβάσματος (verwendungszweck) πρέπει να μπει αριθμός με τα 20 ψηφία (χωρίς γράμματα) όπως αναγράφονται στην σχετική ειδοποίηση της  εφαρμογής ως «Κωδικός πληρωμής σε Τράπεζα».

Οι παραπάνω διαδικασίες πληρωμής αφορούν ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΟΡΩΝ & ΤΕΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΌ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ SEPA

O SEPA είναι ένας χώρος στον οποίο οι καταναλωτές, οι εταιρίες και οι λοιποί οικονομικοί παράγοντες είναι σε θέση να διενεργούν και να δέχονται εγχώριες και διασυνοριακές πληρωμές σε ευρώ με τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά, τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις σε 34 ευρωπαϊκές χώρες, (οι 28 χώρες της Ε.Ε. και η Ισλανδία, η Νορβηγία, το Λιχτενστάιν, η Ελβετία, το Σαν Μαρίνο και το Μονακό), μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

Πηγή: Τράπεζα Ελλάδας, Επιμέλεια ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου