Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Γερμανία: Ρεκόρ ελεύθερων θέσεων εργασίας

Η  Bundesagentur für Arbeit (αντίστοιχος ΟΑΕΔ) δημοσίευσε τα νέα δεδομένα όσον αφορά τις ελεύθερες θέσεις στην αγορά εργασίας στη Γερμανία.

Ο συγκεκριμένος BA-X (ειδική μέθοδος μέτρησης με πολλές παράμετρους) αυξήθηκε κατά 249 μονάδες δηλαδή κατά 27 μονάδες από τον προηγούμενο μήνα που είχε και το ρεκόρ.


Πολλές θέσεις εργασίας είναι ελεύθερες στο εμπόριο και στη βιομηχανία, ιδίως στον τομέα του μετάλλου, ηλεκτρολογικών και χαλυβουργικών 

Αύξηση στη ζήτηση εργαζομένων συγκριτικά με πέρσι κατά 37% διαπιστώθηκε σε υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε επιχειρήσεις, διαφημιστικές εταιρείες, αρχιτέκτονες, μεσίτες.

Οι προσφορά θέσεων εργασίας στους τομείς της πληροφορικής και τομείς επικοινωνίας αυξήθηκε κατά 25% συγκριτικά με πέρσι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel στην αυριανή ανακοίνωση των ανέργων από την BA ο αριθμός των ανέργων θα είναι για άλλη μια φορά μειωμένος. Τέλος Νοεμβρίου θα είναι 2,38 εκ πολίτες άνεργοι δηλ 10.000 λιγότεροι από όσοι ήταν τον Οκτώβριο και 150.000 λιγότεροι από πέρσι τον ίδο μήνα. 

100 μέρες χρειάζεται μια επιχείρηση στη Γερμανία για να βρει τον κατάλληλο εργαζόμενο το διπλάσιο χρόνο από όσο χρειαζόταν το 2000 αναφέρει ο οικονομολόγος  Jörg Zeuner (KfW-Bankengruppe) στο ίδιο δημοσίευμ ενώ επισημαίνεται ότι οι οικονομολόγοι δεν θεωρούν πρόβλημα για την άνοδο των δεικτών της οικονομίας το γεγονός ότι καθυστερεί ο σχηματισμός κυβέρνησης στη χώρα. 

Πηγή: Spiegel, Bundesagentur für Arbeit 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.